Карпатський календар

/
1953 переглядів

Карпатський календар

Локальні подорожі ніколи не були такими популярними, як в останні роки. Нарешті ми можемо відкрити країну та знайти для себе справжні скарби.

Карпатський календар

Знайди свій баланс, енергію та щастя просто бути у моменті

Разом із ТМ «Галичина» ми зосередилися на одному регіоні – Карпатах – та склали для вас календар на цілий рік, намагаючись залишити великий простір і для вашої тревел-фантазії.

Надихайтесь Карпатами та шукайте свої маршрути протягом усього року. Гори наповнюють силою та допомагають знайти відповіді на всі запитання. 

 

Карпатський календар

12 місяців із Галичиною

5.

Травень

Solo travel

Карпатський календар

 

7.

Липень

Ягідний смак

Карпатський календар

 

9.

Вересень

Голос предків

Карпатський календар

 

11.

Листопад

Час творчості

Карпатський календар

СІЧЕНЬ

Перший зимовий детокс

Карпатський календар
Карпатський календар

Січень – місяць святкування та локдауну, який для багатьох із нас став чи продовженням канікул, чи зайвим приводом для тривоги. Тому кінець першого місяця року – непоганий час для детоксу організму та планування справ на рік. Дайте собі можливість відпочити від святкових столів та неконтрольованих солодощів разом із карпатським йогуртом «Галичина». Водночас дописуйте особисті та робочі плани на рік. Звичайно, 2020-й навчив нас, що все може змінитися, тому радимо прописувати лише те, на що дійсно маєте вплив або для чого можете продумати план Б.

ЛЮТИЙ

Її стежками

Карпатський календар
Карпатський календар

Цього року в лютому світ святкує 150 років від дня народження Лесі Українки. Чудовий привід якщо не вирушити одразу до Карпат її стежками, то хоча б спланувати маршрут на майбутнє, читаючи і туристичні довідники, й особисте листування відомої поетеси. У 1901 році Леся Українка приїхала лікуватися до «Буркутського водолікувального купелевого закладу». Ви можете спланувати маршрут до села Буркут, де зараз ніхто не живе.

БЕРЕЗЕНЬ

Готуємося до літа

Карпатський календар
Карпатський календар

У березні чудово розпочати займатися йогою чи бігати надворі. Організм потроху прокидається та готовий до нових челенджів. Заняття спортом навесні допоможуть підготуватися до туристичного літа, буде приємніше та простіше йти в похід чи підніматися на вершину або отримувати задоволення від йога-ретриту в Карпатах.

КВІТЕНЬ

На пошуки дива

Карпатський календар
Карпатський календар

Найчарівніше в Карпатах те, що кожен може знайти відпочинок на свій смак, – екстремальні прогулянки, розслаблювальні процедури, історичні екскурсії. В кожній поїздці можна відкривати нові дива. Для інстаграмних фото шукайте одну з карпатських гойдалок. Найвисокогірніша розташована на горі Сиглін поблизу села Космач на Івано-Франківщині, щоб дістатися, потрібно подолати підйом приблизно в три кілометри через мальовничі лісові хащі. Іншу відому гойдалку побудовано в горах біля села Микуличин на Франківщині. Обидві розваги мають координати на гугл-картах, тому знайти їх буде просто.

ТРАВЕНЬ

Solo travel

Карпатський календар
Карпатський календар

Здавалося, що соло-тревел став трендом серед дівчат лише кілька років тому, але в Карпатах першопрохідниця була набагато раніше. Англійка шотландського походження Мені Мюріел Дові влітку 1890 року вирушила у самостійну подорож Галичиною. Вона пройшла Чорногорою, відвідала Коломию, Делятин, Косів, Космач, Жаб’є (Верховина) та Львів. Враження про місцевість, людей та їхні звичаї Мені Мюріел описала у дебютній книжці «Дівчина в Карпатах» (A Girl in the Karpathians). Зараз вона вже перекладена українською, ознайомитися зі змістом можна не тільки для планування подорожі, а й для неймовірного натхнення.

ЧЕРВЕНЬ

Диджитал-детокс

Карпатський календар
Карпатський календар

Відпочивати від роботи та соціальних мереж – не примха, а необхідність. Найкраща місцина для диджитал-детоксу – звичайно, Карпати. Наприклад, можна піднятися на Драгобрат, щоби щодня медитувати на приголомшливі види навкруги. Долучайтеся до готових туристичних ретрит-пропозицій чи влаштовуйте свій відпочинок із подругами, лише домовтеся видалити всі соцмережі з гаджетів, а замість ноутбука – взяти кілька класних книжок. Телефон беремо до рук лише задля гарних знімків на пам’ять.

ЛИПЕНЬ

Ягідний смак

Карпатський календар
Карпатський календар

Усередині літа даруємо собі неперевершений смак дитинства – канікули та можливість їсти ягоди просто з кущів. Карпатську чорницю знайдете й у екстремальному поході, й у релакс-подорожі. Найбільші щасливчики знайдуть дорогою і лісову малину. Ягоди чудово смакують із карпатським йогуртом «Галичина». Якщо вам все ж таки доведеться прожити липень без гір та відпустки – беріть карпатський йогурт із чорницею на обід у парку.

СЕРПЕНЬ

Твоя незалежність

Карпатський календар
Карпатський календар

Тридцята річниця незалежності України – чим не привід зробити те, що так довго собі обіцяла. Настав час твого урочистого підкорення найвищої точки України – Говерли. З вершини тобі відкриється вид на Чорногірський хребет. Сходження займає приблизно п’ять годин. Знаходь вправного провідника, збирай групу з друзів та бронюй завчасно квитки.

ВЕРЕСЕНЬ

Голос предків

Карпатський календар
Карпатський календар

Скандальна прем’єра фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» відбулася 4 вересня 1965 року. Давно вже можна запровадити нову традицію – передивлятися легендарну стрічку щовересня. А ще кращий варіант – навідатися в селище Криворівня, що за 10 кілометрів від Верховини. Тут жили Іван Франко та Леся Українка, а Параджанов знімав «Тіні забутих предків» – хату, де відбувалися зйомки, можна відвідати. Поряд музей української гуцульської художниці, фотографки, письменниці Параски Плитки-Горицвіт.

ЖОВТЕНЬ

Карпатське спа

Карпатський календар
Карпатський календар

У жовтні одягаємося тепліше, насолоджуємося осінніми Карпатами та гріємося у чанах. Купання в чанах – це справжнє карпатське спа, якому приписують найдивовижніші властивості. Найголовніше – чергувати сидіння в гарячій воді та занурення у холодну. Восени можна оглянути й найбільше озеро Карпат – Синевир. Дорогою до нього можна завітати до Центру реабілітації бурого ведмедя – місця, де піклуються про тварин, які постраждали від стихійних лих чи жорстокого поводження. Для перекусу на прогулянці не забудьте карпатський йогурт «Галичина».

ЛИСТОПАД

Час творчості

Карпатський календар
Карпатський календар

Час згадати пригоди у Карпатах, переглянути всі гігабайти знімків та спробувати намалювати улюблений пейзаж акварельними фарбами чи кольоровими олівцями. Пам’ятайте, що в творчості важливий не лише результат, а й процес. Якщо не впевнені в таланті своєї внутрішньої художниці, то можете завантажити за посиланням розмальовку та просто додати фарб. Це теж неймовірна медитація.

ГРУДЕНЬ

Перевірка горами

Карпатський календар
Карпатський календар

Невипадково Міжнародний день гір святкують саме у грудні, коли досвідчені сноубордисти та лижники чекають на сніг, щоб нарешті спуститися з вершини. Якщо ти не належиш до когорти зимових спортсменів, можливо, саме час спробувати. Та, якщо чесно, їхати взимку в Карпати можна навіть не для катання, – просто дивитися на дивовижну природу та пити зігрівальний глінтвейн.

Карпатський календар

Карпатський календар

Карпатський йогурт «Галичина» увібрав у себе найкращі традиції Карпатського регіону. Ми всі знаємо грецький, турецький йогурт та інші, «Галичина» ж доклала багато зусиль, досліджень, щоб віднайти й відродити унікальний карпатський йогурт. Його особливість – у поєднанні заквасок, рецепт яких, звісно, компанія тримає у секреті. Він не містить цукру, штучних ароматизаторів і барвників.

Карпатський йогурт має ніжний вершковий смак та природну жирність. 98% сировини підприємство «Галичина» отримує з фермерських господарств, тому йогурт високобілковий і якісний. 40% молока — із Карпатського краю, а саме з Івано-Франківської та Львівської областей. Решта – з Волинської, Тернопільської, Черкаської, Хмельницької та Вінницької областей.