В Україні запрацювали виїзні гінекологічні бригади для жінок, які постраждали від сексуального насильства

/
417 переглядів

В десятьох областях України розпочали роботу мобільні гінекологічні бригади, які проводять жінкам безплатні огляди, а також надають психологічну допомогу постраждалим від сексуального насильства.

Медики виїжджають у важкодоступні райони селища та безоплатно проводять гінекологічні огляди, експрес-тестування вагітних жінок, консультують із питань планування сім’ї, а також стосовно хвороб терапевтичного профілю.

В Україні запрацювали виїзні гінекологічні бригади для жінок, які постраждали від сексуального насильстваВ Україні запрацювали виїзні гінекологічні бригади для жінок, які постраждали від сексуального насильстваВ Україні запрацювали виїзні гінекологічні бригади для жінок, які постраждали від сексуального насильства

Окрім медичного огляду гінеколога та сімейного лікаря, мобільна гінекологічна бригада надає послуги:

  • УЗД-дослідження;
  • електрокардіограма;
  • консультація з питань жіночого здоров’я, включаючи до- та післяпологовий період, здоров’я матері, догляд за дитиною;
  • консультація з питань ВІЛ-інфекцій та захворювань, що передаються статевим шляхом;
  • медична та психологічна підтримка постраждалих від домашнього насильства або інших видів насильств, пов’язаних із війною.

Робота виїзної мобільної бригади, її послуги та витратні матеріали — безоплатні. Тих, хто потребує додаткових обстежень та консультацій, фахівці направляють до спеціалізованих медичних закладів.

Мобільні гінекологічні бригади працюють у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Чернівецькій, Закарпатській та Рівненській областях.

Щоб дізнатись про роботу лікарів у вашому регіоні, зателефонуйте за номером 3033. Лінія працює щодня з 9:00 до 18:00, дзвінки з мобільних операторів та міських номерів по Україні — безоплатні.

Проєкт реалізується командою фахівців обласних перинатальних центрів за фінансової підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення та координації Благодійного фонду «Інститут розвитку сім’ї та дитини».