Для українок створили серію відеоінструкцій із самозахисту в різних небезпечних ситуаціях

/
620 переглядів

Громадська організація «Ла Страда — Україна» створила відеоінструкції з самозахисту для дівчат — серія з 20 роликів, як убезпечити себе в громадських місцях.

«Проблема сексуальних домагань сьогодні як ніколи на часі. Останнім часом збільшується кількість гучних випадків, пов’язаних із сексуальними домаганнями у вишах, громадському транспорті, потягах, на роботі, в громадських місцях», — наголосили в організації.

Згідно з даними дослідження, проведеного ОБСЄ, в Україні 49% жінок віком від 15 років і старших стверджують, що зазнавали сексуальних домагань, 17% — протягом останнього року.

Сексуальні домагання не обмежуються пропозицією або примусом до інтимних стосунків. Вони можуть набувати різних форм, пов’язаних із небажаною поведінкою сексуального характеру: від недоречних та образливих з сексуальної точки зору коментарів, жартів, запитань, повідомлень, фізичного контакту (дотики, обійми) аж до найсерйознішої форми сексуальних домагань — зґвалтування та сексуального насильства.

Серія відеоінструкцій із самозахисту розміщена на каналі ГО «Ла Страда — Україна» в YouTube.

Відеоінструкції були створені спільно з медіа «Шо там» та фітнес-студією «Інтеграл». Також організація провела курс із самозахисту для дівчат.

Проєкт «Забезпечення доступу до послуг постраждалих від ГЗН та посилення обізнаності щодо проблеми» реалізується ГО «Ла Страда — Україна» в межах проєкту «Спроможні та сильні», що виконується Фонд Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Фото: Freepik