В Україні запустили жіночий бізнес-акселератор «Відважна»

614 переглядів

В Україні запустили акселераційну програму «Відважна» для українок, які заснували мікро- чи малий бізнес, або мріють стартувати власну справу.

Організатори проєкту — мережа центрів «Дія.Бізнес» за підтримки Мінцифри й Офісу з розвитку підприємництва та експорту за сприяння глобальної ініціативи She’s Next Empowered by Visa.

Програма триватиме три місяці (березень-червень, старт першого модулю — 15 березня) і розрахована на жінок, які:

  • нещодавно стартували свій мікро- чи малий бізнес, мають стартап із наявним прототипом продукту або послуги;
  • очолюють мікро- чи малий бізнес, мають бізнес-план, але шукають можливості для зростання, експорту, виходу у нові ринкові сегменти;
  • хочуть створити бізнес, мають ідею, але не знають, із чого почати;
  • навчаються в університеті та/або представляють жіночу студентську команду, з якою готові працювати над розвитком бізнес-ідеї.

Підприємиці зможуть обрати зручний для себе спосіб участі: онлайн чи офлайн. Учасниці акселератору «Відважна» отримають менторську, навчальну, експертну та фінансову підтримку, а також сформують міцну спільноту для обміну досвідом, пошуку партнерів та нових бізнес-можливостей.

Програма передбачає 12 навчальних модулів. Серійні воркшопи для учасниць підготували представники Visa, Silpo, Multiplex, 1991 Accelerator, Grape, Board. Спікери поділяться власним досвідом, як аналізувати цільові аудиторії, правильно сформувати ціну на продукт, системно будувати сервіс, надійні партнерства та масштабуватись.

Онлайн-формат передбачає участь 5 тисяч жінок незалежно від локації, досвіду чи етапу розвитку бізнесу. Щоб долучитися до програми, потрібно заповнити реєстраційну форму на сайті.

Офлайн-формат передбачає попередній конкурсний відбір на основі заповнених реєстраційних форм. Навчання відбуватиметься в малих групах (8–16 людей) на базі 10 центрів підтримки підприємців «Дія.Бізнес» і включатиме в себе офлайн-сесії з експертами та менторами, практичні семінари та домашню роботу.

За результатами проходження офлайн-програми буде сформований рейтинг учасниць. 10 учасниць зможуть представити свої проєкти журі. Ще дві компанії будуть обрані серед тих, хто пройшов онлайн-навчання. Для цього потрібно надіслати мотиваційний лист та розроблений бізнес-план після завершення останнього модулю програми.

Два найкращі проєкти у номінаціях «Дебютантка» та «Візіонерка» отримають по 5000 доларів цільової фінансової допомоги в рамках програми She’s Next Empowered by Visa для впровадження бізнес-ініціатив.

За словами віцепрезидентки, регіональної менеджерки Visa в Україні та Молдові Світлани Чирви, компанія вже багато років реалізовує ініціативи, спрямовані на підтримку жінок-підприємниць на їхньому професійному шляху.

«Дані останнього опитування серед власниць бізнесу в регіоні Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу свідчать, що 85% підприємниць готові стати частиною спільноти, в якій зможуть обмінюватися досвідом із іншими жінками-лідерками. Віримо, що наш із партнерами проєкт стане саме такою спільнотою, що об’єднає відданих своїй справі однодумиць та надихне їх на нові звершення. Адже сила жіночих спільнот може перевернути світ», — додала вона.

 

Фото: Alex Green: Pexels