«Землячки» запустили лінію психологічної підтримки для українських військовослужбовиць

/
532 переглядів

Громадська організація «Землячки» разом із психологинею Ганною Гавриш та командою кваліфікованих спеціалістів запустили лінію психологічної підтримки для українських захисниць. Отримати допомогу можна безплатно, індивідуальні консультації проводять в онлайн-режимі з будь-якого окопу і позиції.

Для землячок, які перебувають на фронті, проєкт «Психологічна підтримка жінок у війні» зібрав групу спеціалістів — психологів, консультантів у різних методах, психотерапевтів та військових психологів, які залежно від запитів надаватимуть психологічний супровід захисницям.

«Кожна з нас має право відчувати і проживати різні почуття. І якщо на службі необхідно бути сильною і сміливою, то на зустрічі з психологом можна бути будь-якою. В “онлайн-кабінетах” ми можемо зустрітися з вразливістю і сумом, з розчаруванням і очікуваннями. Кожна захисниця зможе висловитися і бути почутою. Цей проєкт — про прийняття і м’який супровід у складний час. Це маленький острівець спокою у вирі нескінченних боїв. І 50 хвилин для кожної, щоб побути в контакті з собою», — розповіла головна психологиня проєкту «Землячки. Український Фронт» та кураторка з індивідуальних консультацій Ганна Гавриш.

У межах проєкту кожній захисниці, яка звертається по допомогу, нададуть 8–10 сесій (по 50 хвилин) із психологом, підібравши під запит військовослужбовиці.

Щоб зв’язатися з фахівцем, захисниці необхідно лише написати повідомлення в телеграм за номером: +380 68 800 5265.

ГО «Землячки» з березня 2022 року підтримує захисниць на фронті необхідною амуніцією, формою, взуттям та боксами з «жіночою гуманітаркою».

«Ми закриваємо ті ніші, в яких бачимо попит у запитах від жінок-військових. Спочатку це були засоби особистої гігієни, форма і взуття за розміром та полегшена амуніція. Пізніше ми дослідили питання військової форми і зрозуміли, що чоловічі лекала не підходять жіночій фізіології, тож розробили свою лінію жіночої військової форми, яку передаємо захисницям безплатно. Тепер, коли закриття базової піраміди потреб більш-менш налагоджено, додаються не менш важливі запити щодо психологічної підтримки для жінок-військових», — розповіла співзасновниця ГО «Землячки» Ксенія Драганюк.