В Україні запустили онлайн-гру про гендерно зумовлене насильство

/
943 переглядів

В Україні запустили онлайн-гру, яка допоможе розібратися, як розпізнати гендерно зумовлене насильство.

Онлайн-гру запустив Фонд Народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine) в рамках кампанії «16 днів проти насильства» за підтримки Уряду Великої Британії (British Embassy Kyiv) Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та США (USAID’s Bureau for Humanitarian Assistance).

В інтерактивному форматі можна дізнатися, які є види насильства, де та як отримати допомогу, а також яке загальне ставлення українців до гендерно зумовленого насильства. Перші переможці гри зможуть отримати подарунки.

Також UNFPA встановив у 60 українських містах магнітні інсталяції зі сценами фізичного, психологічного, сексуального та економічного насильств, які руйнуються, коли людина знімає магнітик-піксель. За задумкою авторів, так кожен і кожна може долучитися до боротьби з насильством. Під магнітами приховане гасло кампанії «Чуйність перемагає насильство».

  • За даними ПРООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждає близько 2 мільйонів людей. У понад 80% випадків це насильство чоловіків щодо жінок. Щороку від домашнього насильства гинуть 600 українок.
  • У червні 2022 року Верховна Рада України ратифікувала Стамбульську конвенцію або Конвенцію Ради Європи про попередження і боротьбу з насильством щодо жінок і домашнього насильства — міжнародну угоду, яка визнає сексуальне насильство порушенням основних прав людини, а також формою дискримінації щодо жінок. Загалом документ підписали понад 40 країн.
  • DIVOCHE.MEDIA разом із ГО «Ла Страда — Україна» створили серію матеріалів про те, як розпізнати домашнє насильствояк йому протидіяти та що кожен і кожна може зробити, щоб домашнього насильства у суспільстві стало менше.

Фото: Instagram Angry Agency