В Україні запустили кампанію з юридичної підтримки постраждалих від домашнього і сексуального насильства під час війни «Поруч, щоб допомогти»

/
703 переглядів

Комунікаційна агенція plusone social impact і Система безоплатної правової допомоги запустили кампанію з юридичної підтримки постраждалих від домашнього насильства, а також сексуального насильства під час війни, — «Поруч, щоб допомогти».

Від початку повномасштабної війни рф проти України проблема насильства набула рекордних масштабів: на деокупованих територіях фіксують численні випадки побиття, катування і сексуального насильства, які російські військові вчиняли щодо місцевих мешканців та мешканок. Водночас не втрачає актуальності проблема домашнього насильства: фізичного, сексуального, психологічного та економічного.

Кампанія з підтримки постраждалих від насильства має на меті закріпити у суспільстві розуміння: кривдник може і має бути покараним, а всі постраждалі — мають право на безоплатну допомогу, зокрема і правову.

У рамках проєкту створені відеоролики, які, зокрема, розповідають історії трьох людей, котрі правовим шляхом убезпечили себе від різних форм домашнього насильства:

  • Допомога постраждалим від домашнього насильства

  • Фізичне насильство

  • Економічне насильство

  • Психологічне насильство

  • Сексуальне насильство під час війни

Щоб отримати безоплатну правову допомогу, необхідно зателефонувати за номером 0 800 213 103. Звернення зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безоплатні. Контакт-центр працює щодня.

 

Фото: Karolina Grabowska: Pexels