«Землячки» запускає пошив жіночої військової форми під брендом ЗМLCHK

/
749 переглядів

«Землячки» запускають бренд військової форми ЗМLCHK. Захисниці можуть отримувати форму безплатно, за запитом через інстаграм організації zemliachky.ukrainian front

«Військова форма — це засіб першої необхідності на фронті, адже ти не можеш бути ефективною у формі 52 розміру зі своїм 46. Теплу жіночу військову форму у нас запитує кожна захисниця з 3000+ закритих нами запитів. Ми розробили лекала з урахуванням особливостей жіночої фізіології. На осінь форма на флісі, на зиму буде ще тепліша»,- розповідає засновниця ГО «Землячки» Ксенія Драганюк

Лекала жіночої військової форми розробляла Ужгородська фабрика ПрАТ «Ужгородська швейна фабрика» разом з ГО «Землячки» та Харківською фабрикою «Lap», яка зараз займається пошиттям.

Важливою складовою процесу пошиття є те, що Харківська фабрика «Lap» змогла реорганізувати свій робочий цех, аби люди не втрачали робочі місця. Усі швачки наразі працюють у Харкові віддалено, але на якісному обладнанні фабрики, що допомагає зберегти високу якість пошитої продукції, та підтримує українське підприємництво.

Перша партія утепленої осінньої військової форми становить 300 комплектів. Зимові моделі знаходяться в розробці та відшиватимуться на початку листопада.