До дня донора. Переможці конкурсу постерів Art Donation

171 переглядів

У другому щорічному конкурсі постерів від «Агенти крові» ArtDonation взяли участь 207 авторів з 27 міст України та з-за кордону. Загалом учасники подали 295 робіт, з яких журі та користувачі соціальних мереж обрали шість переможців.

«Ми ставили собі за мету говорити про донорство  два місяці замість одного дня. Завдяки Art Donation це вдалося. Навіть більше: ці триста постерів тепер візьмуть естафету і продовжать історію за Агентів», – зазначила засновниця волонтерського проєкту Олена Балбек.

1 місце — Коля Сорокін (місто Бровари);
2 місце — Іра Купренко (місто Вишгорд);
3 місце — Катя Колесник (місто Київ).

Роботи оцінювали: ілюстратор Сергій Майдуков, директорка видавництва «Основи» Дана Павличко, співзасновник та Chief Creative Officer KАМА Сергій Вовк, співзасовники студії CREVV Антон та Наташа Іванові, партнер агенції Gres Todorchuk PR Олександр Тодорчук та арт-директор Numo Team Саша Биченко.

Переможці голосування на фейсбук:

Вікторія Воропай (Харків, Україна);
Тетяна Корнійчук (Вільнюс, Литва);
Оксана Драчковська (Львів, Україна).

До Всесвітнього дня донора крові відібрані постери ставили виставкою мистецької донації у двох магазинах мережі «Сільпо» у Києві – на Павла Тичини, 1в та Ярославській, 56а та у центрах крові, де чергують агенти.