Конкурс активістських ініціатив у галузі прав людини

369 переглядів
Конкурс активістських ініціатив у галузі прав людини

Amnesty International започаткувала Конкурс активістських ініціатив імені Лесі Харченко, аби мотивувати більше людей створювати власні проєкти й долучатися до правозахисного руху.  Анкети приймаються до 25 травня 2021 року.

«Конкурс імені Лесі Харченко — це унікальна можливість для всіх охочих не лише втілити свою правозахисну, активістську ідею в життя й заявити про себе в правозахисному колі, але й здобути нові знання, навички та зустріти однодумців і однодумиць. Нам, в Amnesty International, надзвичайно важливо бути драйвером якісних та позитивних змін, і ми чітко розуміємо, що без людей, які прагнуть змінити життя у своїх громадах на краще, це неможливо. Тому, започатковуючи цей конкурс, наша задача — мотивувати, навчати і допомагати іншим боротися за справедливість і рівні права для всіх без винятку», — зазначила Оксана Покальчук, директорка Amnesty International в Україні.

Ідеї трьох найкращих за версією журі проєктів будуть реалізовані протягом літа 2021 року. Для цього переможці й переможниці отримають медійну та менторську підтримку від команди Amnesty International в Україні, тренінг із проєктного менеджменту та фінансової грамотності, а також можливість покриття видатків для реалізації ідеї на суму до 30 тисяч гривень.

Конкурс активістських ініціатив названий на честь колежанки Amnesty International в Україні й активістки Лесі Харченко. Більшу частину свого професійного життя Леся присвятила формуванню активістської спільноти в Україні й боротьбі за права людей. На жаль, Леся передчасно померла в жовтні 2020 року, утім її справа продовжує жити.