Що робити Восьмого березня: П`ять гідних варіантів

/
350 переглядів

Що робити Восьмого березня

5 гідних варіантів

Восьме березня досі залишається днем, який викликає безліч обговорень – як святкувати та чи святкувати загалом. Ми спираємося на те, що це День захисту прав жінок, та знаємо, як наповнити цей день сенсом і знайти нові варіанти святкування.

Що робити Восьмого березня: П`ять гідних варіантів

Ідея перша

Піти на Жiночий марш

Щороку на Восьме березня в Києві та інших містах України відбуваються жіночі марші. Основний меседж цьогоріч – «У пандемії жіноче обличчя»: організаторки наголошують, що найбільше негативні наслідки пандемії відбилися на жінках. Основну повістку маршу можна дізнатися на сторінці події на фейсбуці. Якщо ж ви намагаєтеся уникати скупчення людей чи боїтеся, то зважайте, що до Восьмого березня можна знайти безліч інших подій – і онлайн, і офлайн.

Ідея друга

Провести день разом із подругами

Підтримувати жінок – одна з місій Восьмого березня, яку кожна з нас може взяти на себе та провести цей день із подругами. Іноді в нас зовсім не вистачає часу на те, щоби щиро поговорити одна з одною, поділитися тим, що наболіло, та порадіти новим досягненням. Для такого вечора найкраще взяти пляшку Riga Black Balsam, обираючи між смаком соковитої смородини Riga Black Balsam Currant чи солодкої вишні Riga Black Balsam Cherry. Ці смаки приємні і самостійно, і чудово грають у коктейлях.

Що робити Восьмого березня: П`ять гідних варіантів
Що робити Восьмого березня: П`ять гідних варіантів

Ідея третя

Подивитися фільм чи серіал про сильних жінок

Восьмого березня можна влаштувати марафон фільмів та серіалів про сильних жінок. Краще за все зібратись компанією, щоби потім обговорити, проте можна після перегляду просто поділитися враженням із підписниками та друзями в соціальних мережах. Зверніть увагу і на вже «класичну» «Суфражистку», і на «Північну країну» 2005 року з Шарліз Терон у головній ролі, і на «Приховані фігури», заснований на реальних подіях. Можливо, саме час подивитися «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі» чи свіжу стрічку «Перспективна дівчина». Щодо серіалів, то можна зробити ретроперегляд «Баффі – винищувачка вампірів» або підготуватися до виходу нового сезону «Розповідь служниці», переглянувши всі попередні.

Ідея четверта

Розповісти іншим, чому жінки – не «прикраса колективу»

Щороку риторика щодо Восьмого березня змінюється, проте досі є офіси, де жінок продовжують вітати зі Святом весни та бажають «справжнього жіночого». Завжди можна взяти ініціативу в свої руки та розпочати розмову про рівні права й жіноче лідерство. Поговорити про те, чому досі існує різниця в зарплатах між чоловіками та жінками і чому гендерні стереотипи негативно впливають на всіх. Розпочати діалог можна і на корпоративі, і запропонувавши зустрітися у зумі.

Що робити Восьмого березня: П`ять гідних варіантів
Що робити Восьмого березня: П`ять гідних варіантів

Ідея п’ята

Допомогти тим, хто цього потребує

Багато жінок перебувають у скрутних обставинах та потребують допомоги. До Восьмого березня можна допомогти організаціям, які займаються проблемами жіноцтва (наприклад, проєкт «Жінка для Жінки», центр «Місто Добра», фонд The Moms) або адресно підтримати тих, кому це потрібно. Це може бути як фінансова допомога, так і інформаційна: навіть пост у соціальній мережі – вже крок назустріч.