Не така як інші вона. Виставка про унікальну красу

354 переглядів

Привернути уваги спільноти до жінок, чиї тіла мають свою особливу унікальність стало основною метою проєкту «Не така як інші вона» Діани Андруник.

Близько 15% населення світу має різні форми інвалідності, а в Україні ця цифра сягає біля трьох мільйонів осіб. У проєкті брали участь жінки, які почуваються впевненими та сексуальними, попри усі фізичні та зовнішні особливості.

Наприклад, параолімпійська чемпіонка в інвалідному візку Уляна Пчолкіна, супермодель Юліана Юсуф з невусом, яка розробила додаток для людей з проблемами шкіри чи Варвара Акулова, гримерка проєкту, у якої на обличчі було більше 25 операцій.

«Одна фотографія може змінити тисячі життів. Один фотопроєкт може змінити історію. Я вірю, що проєкт «Не така як інші вона» — це не просто візуальне прагнення зламу стандартів норми краси. Це проєкт, де кожен знайде щось для себе. Можливо — це буде самооцінка, можливо — усвідомлення, що десь був не правий, можливо — комусь стане легше дихати та жити», – розповідає Діана.
Проєкт триває у часі і на сьогодні Діана вже відзняла його дві частини. Перша з них створювалася протягом 2018 та 2019 років, а друга разом з медіа Bird In Flight — наприкінці 2019 – початку 2020.  Зараз тривають зйомки третьої частини проєкту.

У вересні Діана відкриває виставку проєкту у «Щербенко Арт Центрі». Проєкт вперше експонуватиметься у виставковому просторі, адже до цього існував лише у медіа.

Виставка присвячена померлій Дарині Химчук — героїні другого проєкту.
Виставка відкривається 9 вересня та триватиме до 26 вересня.
Захід на фейсбук.