alyona alyona виконала пісню «Коли ховають молодих» у супроводі оркестру, ставши першою українською виконавицею у проєкті COSMO Machiavelli Sessions

//
550 переглядів
alyona alyona стала першою українською виконавицею, яку запросили до участі в проєкті COSMO Machiavelli Sessions
alyona alyona стала першою українською виконавицею, яку запросили до участі в проєкті COSMO Machiavelli Sessions

alyona alyona стала першою українською виконавицею, яку запросили до участі в проєкті COSMO Machiavelli Sessions, що є частиною подкасту Machiavelli про реп та політику. У межах проєкту вийшло відео на пісню «Коли ховають молодих» української реперки під акомпанемент живого оркестру.

Відео можна переглянути на YouTube-каналі проєкту.

«Коли ховають молодих» — пісня, яка стала частиною музичного мистецького проєкту «Так працює пам’ять», ініційованого журналістом та громадським діячем Русланом Горовим. alyona alyona написала її у 2020 році і, так само, як і сотні інших українських виконавців, присвятила пам’яті 15-річного Данила Дідика, який загинув під час теракту на Марші єдності в Харкові в лютому 2015 року, та всім, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність України, починаючи з 2014 року.

«Я завжди радію кожній можливості показати українську музику для європейської спільноти і говорити про щось важливе. Ми обговорювали з COSMO Machiavelli Sessions декілька пісень, але вони обрали саме цю, оскільки розділяють біль втрати українських людей і також намагаються сприяти тому, щоб Європа всіляко допомагала Україні боротися, звільняти свої землі від загарбника. Це не новий мій трек, але в такому звучанні кожен буде чути його вперше. Послухайте “Коли ховають молодих” і пригадайте тих, кого вже немає з нами, тих, хто поклав життя заради волі, свободи і миру в Україні, починаючи з 2014 року», — сказала українська реперка.

«Сесії Макіавеллі» — політично-реперський проєкт. Його учасники — виконавці з усього світу, чиї голоси висвітлюють значущі соціально-політичні зміни в суспільстві. За задумом, артисти виконують свої пісні з важливим підтекстом у супроводі оркестру. Рік тому на YouTube каналі COSMO Machiavelli Sessions вийшло відео за участю Jorja Smith.

Третій сезон проєкту, до якого долучилася alyona alyona, був записаний у Klaus-von-Bismarck-Saal Westdeutscher Rundfunk у Кельні у вересні 2022 року разом із оркестром WDR Rundfunkorchester Köln.

За даними офісу Генерального прокурора, станом на середину грудня 2022 року понад 1313 дітей в Україні постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії росії: з них 450 дітей загинули та понад 863 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Унаслідок теракту в Дніпрі 14 січня загинула 15-річна Марія Лебедь та, попередньо, ще троє дітей.