«Це тиха ніч, мій астронавте». У #книголав виходить дитяча книга про війну

/
419 переглядів

У видавництві #книголав у липні вийде книжка Оксани Лущевської «Це тиха ніч, мій астронавте». Це коротка повість для дітей у формі щоденника про перші десять днів війни в Україні. Видання проілюструвала Катерина Степаніщева.

«Це тиха ніч, мій астронавте». У #книголав виходить дитяча книга про війну

«Я вагалася, чи писати мені цю книжку. Адже я живу в США, а мої родичі, тато і мама, тьотя і дядя, кузини і друзі – всі живуть в Україні. Та я зрозуміла, що ці тяжкі почуття ми ділимо разом. Ми, люди, відчуваємо серцем, коли тяжко комусь із рідних. Я почала писати свій щоденник, немов я дівчинка семи років, бо саме так я почувалася в серці. За приклад мені був щоденник мого дідуся Євгена Пічка, який написав віршований мемуар-щоденник про захист України і про Другу світову війну»,  – говррить Оксана Лущевська, авторка книжки, сучасна українська дитяча письменниця.

Головна героїня  повісті – семирічна дівчинка Ія, вона записує нотатки впродовж перших десяти днів російського вторгнення в Україну. В оповіді є деталі повсякденного життя Ії під час війни, її турботи, мрії та переконання. Нотатки Ії – різноманітні емоцій: від страху до розгубленості, від радості до відчаю. Юні читачі дізнаються, як міняється Ієне життя, і хто допомагає їй триматися у цей складний час, коли історія повторюється і змінюється назавжди. В книжці ще є вигаданий астронавт, який допомагає Ії триматися. Іїн щоденник починається 24 лютого і триває до 5 березня, ілюструючи перші 10 днів війни.

«Це тиха ніч, мій астронавте». У #книголав виходить дитяча книга про війну