Від Лесі Українки до Майка Йогансена. Безоплатно аудіоантологія короткої української прози

//
347 переглядів

На медіасервісі MEGOGO з’явилась безплатно аудіоантологія короткої української прози. Це серія із 20 оповідань та повістей відомих українських письменників –  Лесі Українки, Володимира Винниченка, Ольги Кобилянської, Миколи Хвильового, Майка Йогансена, Наталі Кобринської, Віктора Домонтовича, Катрі Гриневичевої та інших авторів. 

Над виробництвом аудіоантології працювала команда MEGOGO Audio. Упорядницею добірки стала журналістка та культурна менеджерка Богдана Неборак. 

«Мені страшенно подобалося обирати класичні українські оповідання для аудіоантології, адже всі вони нагадували мені про просту річ: проблеми людей аніскілечки не міняються на лінії історії чи то людської цивілізації чи української літератури. Та оскільки моєю системою координат стала історія української літератури, я мусила знайти для себе певну метафору, щоб саме нею перевіряти кожен свій вибір. Такою метафорою став образ «повної людини» з есею Юрія Шевельова про літературу українського модернізму. Кожне з оповідань покаже слухачеві історію повної людини і повної літератури, от хіба декорації навколо різнитимуться», – розповідає Богдана Неборак, упорядниця аудіоантології.

До озвучення творів долучилися актори театру ім. Франка Віталій Ажнов та Олександр Печериця, акторка театральної майстерні Рушковського й театру на Липках Анастасія Зюркалова, а також Марічка Штирбулова, Соломія Кирилова, Катерина Петрашова та німецький актор Nils Rovira-Munoz. Режисурою та звуком займалася студія «Гур-Гури».

Послухати антологію української короткої прози можна безплатно в розділі «Аудіо» в додатку MEGOGO на смартфонах на базі iOS та Android, а також в автомобілях із аудіосистемою Android Auto та Apple CarPlay. 

Зараз команда MEGOGO Audio також працює над аудіоантологією короткої іноземної прози разом з літературним критиком Євгенієм Стасіневичем.