«Зі мною це не станеться»: В Україні вийшов аудіосеріал про торгівлю людьми

/
328 переглядів

Напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми  (30 липня) відбулась презентація документального аудіосеріалу «Зі мною це не станеться».

За даними Міжнародної організації міграції, понад 260 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми, починаючи з 1991 року, — це лише ті, хто повідомив про це офіційно державним органам.

Аудіосеріал «Зі мною це не станеться» розповідає реальні історії українців, які перебували у трудовому або сексуальному рабстві, під тиском та погрозами розповсюджували наркотики, займалися контрабандою і були залучені до перевезення нелегальних мігрантів. До створення аудіосеріалу команда проєкту залучила фахівців із правоохоронних органів та громадських організацій, які протидіють торгівлі людьми.

«Ми віримо, що аудіосеріал «Зі мною це не станеться» зможе врятувати щонайменше одне життя, для нас це вже буде неабияким досягненням. Працюючи над проєктом, нам було дуже складно знайти жертв торгівлі людьми, зважаючи на чутливість теми і страх людей говорити про те, що з ними сталося. Однак ми все ж таки знайшли тих, хто не боїться говорити про це вголос, тому що їхні історії можуть допомогти іншим не потрапити у пастку торгівлі людьми. Рекомендую до прослуховування абсолютно кожному, адже небезпека може бути набагато ближче, ніж ми думаємо», – коментує Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO.