Як знайти кохання та не втратити себе. Кінопоказ та дискусія від DOCU/CLUB

130 переглядів

12 лютого о 16.00 відбудеться безкоштовний онлайн-кінопоказ та дискусія від Кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA до Дня всіх закоханих.

В обговоренні після фільму візьмуть участь Ірена Карпа, українська письменниця та культурна дипломатка, і Олександра Романцова, правозахисниця та виконавча директорка Центру Громадянських Свобод.

Фільм «Сирійська історія кохання», показ якого відбудеться під час події, став третім у списку найкращих стрічок The Guardian 2015 року, а також отримав Приз журі на Міжнародному фестивалі документального кіно у Шеффілді та Міжнародного кінофестивалю Watch Docs у 2015 році.

Режисер стрічки, Шон МакАллістер відомий своїми щирими фільмами, які з надзвичайною інтимністю зображують життя звичайних людей, що борються за виживання, проте потрапляють у політичні та особистісні конфлікти, намагаючись знайти сенс у світі, в якому ми живемо.

Стрічку «Сирійська історія кохання» знімали більше 5 років, і вона розповідає історію друзів та коханців Амера і Раґди, які познайомилися в тюремній камері в Сирії. Коли режисер Шон МакАллістер вперше зустрівся з цією родиною, Раґда знову була за ґратами, залишивши Амера самого доглядати за чотирма їхніми синами. Та коли відбувається «Арабська весна», доля родини безповоротно змінюється. Для закоханих – це мандрівка надії, мрій і відчаю заради революції, батьківщини та одне одного.

Під час обговорення після фільму організатори проєкту «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» планують разом із запрошеними спікерками – Іреною Карпою та Олександрою Романцовою – поговорити про різноманітний досвід партнерських відносин в залежності від світогляду та цінностей, релігійного та політичного контексту, сімейних традицій та діалогу пари.

На відміну від багатьох фільмів, де історія кохання завершується романтичним поцілунком у променях сонця, «Сирійська історія кохання» – це реальна історія про реальних людей: від знайомства і закоханості – до буднів сімейного життя, ще й у складному політичному контексті, коли закохані підтримують одне одного у найважчих ситуаціях вибору та йдуть по життю нетрадиційними шляхами, коли водночас шукають себе у цьому світі.

Онлайн-подія відбудеться на платформі zoom, реєстрація за посиланням.
Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.