Art Donation. Оголення внутрішньої краси донорства

200 переглядів

Проєкт Art Donation створений для того, щоб не надто естетичну процедуру донації крові показати з іншої сторони: через метафори, фантазію, фарби та креатив. Адже є певні краса та сміливість у бажанні ділитися своєю кров’ю.

Проєкт запустила волонтерська організація «Агенти крові» до міжнародного дня донора – 14 червня. За втілення ідеї в життя взявся відомий ілюстратор Сергій Майдуков. Сергій також залучив до роботи команду ілюстраторів, з якими вже створив проєкт про Київ на карантині у вигляді журнальних обкладинок – THE KYIVITE. Серед ентузіастів Таня Кремень, Саша Піас, Олена Лондон, Дарина Скульська, Орися Мельник та інші.

«В Агентах крові ми вже 5 років говоримо про донорство крові, але цього не завжди достатньо. Всесвітній День донора – це той невеликий проміжок часу, коли фокус громадськості зміщується на цю тему. Роботи ілюстраторів – це оголення внутрішньої краси донорства. Я ризикнула звернутися до Сергія та його команди, тому що закохалася в проєкт KYIVITE і окремо в унікальний талант Сергія візуалізувати думки. Тож вони пройшлися по темі з рентгенівським апаратом, дістали найважливіше та запакували в естетичну форму. Такий проект – кращий подарунок для наших донорів», – розповідає кураторка «Агентів
Крові» Олена Балбек.