У Києві відкрили кімнати кризового реагування для жертв насильства

56 переглядів

У Києві відкрилися дві кризові кімнати для тимчасового перебування постраждалих від насильства жінок, чоловіків та дітей. Кімнати оснащені всім необхідним для безпечного перебування. Тут постраждалі зможуть перебувати від 3 до 10 діб.

“Це необхідний заклад у системі протидії гендерно-зумовленого насильства, – говорить заступниці мера міста Києва пані Марина Хонда. – Тут жертви домашнього насильства зможуть перебувати до 10 діб. Протягом цього часу вони отримають усю необхідну допомогу та будуть забезпечені харчуванням та засобами особистої гігієни. За цей час також буде прийнято рішення щодо подальших дій. Потрапити сюди зможуть як жінки, так і чоловіки, а одночасно заклад може прийняти 8 осіб. Але попереду роботи ще дуже багато. В планах відкриття такої ж кімнати на лівому березі Києва”.
Адреса розміщення кризових кімнат є засекреченою, що важливо, в першу чергу, для безпеки постраждалих. Тож потрапити сюди можна лише після перенаправлення від поліції чи разом із соціальним працівником. 
У “кризових кімнатах” працюватиме 4 соціальні працівники, які перебуватимуть там подобово, відповідно до затверджених графіків. Це дасть можливість поселяти постраждалих осіб у будь-який час доби. Після закінчення граничного строку перебування у “кризовій кімнаті” постраждалу особу може бути влаштовано до притулку чи інших спеціалізованих служб, які надають соціальні послуги постраждалим особам. – пише видання Хрещатик.
фото Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine