Восьмий епізод подкасту «Чому їй не байдуже». Ксенія Букшина про створення «Так Штабу» та необхідність сестринства для жінок

///
1124 переглядів

«Чому їй не байдуже» — подкаст, який дає можливість почути голоси й історії жінок, які працюють у громадських організаціях, та дізнатися більше про роль цих організацій у формуванні сучасного суспільства.

У восьмому епізоді подкасту «Чому їй не байдуже» Оксана говорить із Ксенією про створення гуманітарного центру «Так Штаб» та плани на майбутнє.

 

«У нас був достатньо великий офіс, який, звичайно, 24 лютого спустів, тому що половина людей поїхали, половина сиділи вдома. Я написала просто в соціальних мережах, що залишаюся в Києві, раптом комусь потрібна якась допомога. Адже відбувалися різні речі: люди їхали, залишали літніх батьків, які не могли вийти в магазин щось собі купити, мені писали жінки, які після кесаревого розтину були вдома одні з дитиною. 

І ми почали збирати ці запити. Нам почали навозити все, що було: 100 кілограмів сиру, морожені курки, турнікети. Мені написала моя знайома, в якої був магазин дитячих товарів — підгузків, сумішей тощо, — і сказала, що їде з Києва, тому хоче віддати мені це все, і запропонувала написати оголошення в інстаграмі. Я думала, що буде мало запитів, але це повідомлення почали шерити всі. І коли його зашерила вже Настя Каменських, у нас було п’ять тисяч заявок. І ми зрозуміли, що треба зосередитися саме на підгузках, точніше, на допомозі матерям», — говорить Ксенія. 

Слухайте подкаст на AppleGoogle PodcastsSpotifyYoutube.