В Японії розробили експрес-тест на наркотики для розкриття справ про зґвалтування на побаченнях

240 переглядів

Поліція Токіо почала використовувати експрес-тест, який був спеціально розроблений, щоб з’ясувати, чи вживала людина «наркотик для зґвалтування на побаченні».

Завдяки цьому тесту процес обстеження, який раніше тривав до місяця, можна скоротити до кількох хвилин, а також визначити тип вжитого препарату, пише газета Mainichi.

За даними Національного поліційного агентства Японія, чимало сексуальних злочинів у країні здійснюється із застосуванням снодійних, що підсипають у напої. Найбільше таких випадків фіксували у 2017 році (85 проти 17 у 2012-му), з 2018 року їхня кількість залишається на рівні від 43 до 60, і вважається, що є багато випадків, про які постраждалі не повідомили правоохоронцям. Зокрема, багато з них мають нечіткі спогади через вплив наркотиків.

Щоб зменшити емоційне навантаження на потерпілих і запобігти закриттю ними справ, у 2021 році слідчий відділ звернувся до приватної компанії, з якою спільно розробили простий набір для тестування. Для встановлення наявності чи відсутності наркотиків використовується сеча людини.

Наразі такі тестові набори отримали майже всі поліцейські дільниці Токіо, за винятком тих, що розміщуються на островах. До експрес-тестування вже вдалися у більш як 10 випадках, і результати призвели до декількох арештів.

 

Фото: Maki Kihara: Mainichi