Документальний фільм редакторки «Голосу Америки» Тетяни Ворожко отримав срібну медаль на Нью-йоркському фестивалі кіно і телебачення

/
658 переглядів

Документальний фільм старшої виконавчої редакторки Української служби «Голосу Америки» Тетяни Ворожко «Київ — Софія — Голлівуд» здобув срібну медаль Нью-йоркського фестивалю кіно і телебачення — 2023.

Стрічка отримала нагороду в категорії «Документальний фільм/Проблеми людей». У фільмі показується історія двох українок, які після російського вторгнення виїхали до Болгарії та працюють на кіностудії Nu Boyana Film Studios. Жінки розповідають про те, як вони живуть у Софії та як підтримують одна одну.

Героїнями фільму стали українки Ярослава Кузьменко, Альона Алтухова, Влада Романченко та Василіса Двойченкова, також узяв участь генеральний директор кіностудії в Софії Ярів Лернер, зазначила на своїй сторінці у Facebook Тетяна Ворожко, яка продюсувала та написала сценарій.

Тетяна Ворожко отримала фінансування на знімання фільму як одна із переможниць пітч-конкурсу «Голосу Америки».

«За умовами програми нам доводилося робити все дуже швидко — знімати, писати, монтувати відео. На щастя, більша частина зйомок проходила на кіностудії, де нікому не треба було пояснювати, що саме ми робимо. У нас також була дуже професійна команда, яка працювала над кожним елементом цього фільму», — говорить вона в коментарі «Голосу Америки».

Загалом на цьогорічному фестивалі «Голос Америки» отримав рекордні 10 нагород — дві золоті, три срібні та п’ять бронзових медалей. Три фільми-переможці — про Україну.

 

Фото: Facebook Tatiana Vorozhko