Новий епізод подкасту «Чому їй не байдуже». Юлія Спориш, засновниця ГО «Дівчата», про необхідність сексуальної освіти у школах

///
490 переглядів

«Чому їй не байдуже» — це подкаст про жіночі громадські організації, який ведуть Оксана Павленко та Ксенія Букшина. У своєму подкасті вони розмовляють з активістками та представницями жіночих громадських організацій про їхню роботу й досягнення.

Слухайте подкаст на Apple, Google Podcasts, Spotify, Youtube. 

У третьому епізоді гостею подкасту стала очільниця ГО «Дівчата» Юлія Спориш. Ідея створення громадської організації з’явилася 2016 року в пологовому будинку, де Юлія народжувала сина. «Коли мене перевели у звичайне відділення, і там я побачила дівчат-підлітків після абортів, після зґвалтувань. Тоді я запитала свою лікарку: “Чого так багато дівчат страждають? Чого це взагалі існує?” А вона мені каже: “Бо ніхто з ними про це не говорить”. Я кажу: “Я ж буду в декреті, зробімо лекцію”», — розповідає Юлія. З поодиноких лекцій для підліток ГО «Дівчата» переросли у велику організацію, одним із напрямів якої є сексуальна освіта.

 

Юлія Спориш розказала у подкасті про стигму навколо сексуального і репродуктивного жіночого здоров’я та про необхідність змін у суспільстві й освіті.

Кожен епізод «Чому їй не байдуже» дає можливість почути голоси й історії жінок, які працюють у громадських організаціях, та дізнатися більше про роль цих організацій у формуванні сучасного суспільства. Цей подкаст допоможе зрозуміти, як важливо підтримувати та сприяти розвитку жіночих громадських організацій, які борються за рівність та справедливість у світі.

Подкаст втілено в рамках проєкту «Підтримка жінок, миру та безпеки в Україні», що фінансується посольством Великої Британії в Україні.