Київська книгарня-кав’ярня «Сенс» запускає новий YouTube-проєкт «Розмови з Сенсом»

/
435 переглядів

Київська книгарня «Сенс» презентує у своєму YouTube-каналі новий проєкт — «Розмови з Сенсом».

Це серія розмов-інтерв’ю літературознавиці та кураторки мистецьких проєктів Анастасії Євдокимової з діячами культури, письменниками, літературними критиками, видавцями та читачами. «Розмова про книжки та сенси» — девіз нового проєкту, в якому гості розповідатимуть про читацький досвід, значення літератури в їхньому житті, улюблені тексти та сенси.

Першою гостею стала журналістка, менеджерка культури та шеф-редакторка сайту The Ukrainians Богдана Неборак, яка розповідає про те, що читання — це звичка, про найцікавіші аспекти роботи журналістки, про письменницьку родину і перший читацький досвід.

«Література — це захоплива пригода, це можливість прожити ще одне життя, окрім власного. Завжди приємно ділитися тим, що ти любиш із колом однодумців, обговорювати знакові твори, ставати провідницею для тих, хто потребує цієї підтримки, щоби нас, читачів, ставало дедалі більше. Разом із книгарнею «Сенс» через розмови з людьми, які мають цікавий, непересічний читацький досвід, ми хочемо показати шляхи, якими можна підступитися до читання, говорити про щоденну читацьку практику як про хобі, спосіб класно провести час. Тож говоритимемо про читацькі лайфхаки, улюблені тексти, теми та стилі, а ще про саме життя і сенси, які його наповнюють», — розповіла інтервʼюерка «Розмов із Сенсом» Анастасія Євдокимова.

 

  • Книгарня-кавʼярня «Сенс» відкрилася у грудні 2021 року й стала місцем, де не лише можна придбати книжку. Це місце сніданків, дружніх зустрічей, книжкових презентацій, лекцій про культуру. Щомісяця у «Сенсі» відбуваються книжкові клуби, до яких можна приєднатися як офлайн, так і онлайн, через YouTube-трансляцію.
  • Раніше DIVOCHE.MEDIA розпитало у письменниць, як видати дебютну книжку завдяки перемозі у літературних конкурсах або після «Річної програми» від Litosvita.