Документальний фільм «Будинок зі скалок» про дітей на сході України вийде у прокат 9 березня

581 переглядів

Документальний фільм «Будинок зі скалок» (A House Made of Splinters), номінований на премію «Оскар», вийде в український прокат 9 березня.

Державне агентство з питань кіно виклало офіційний український трейлер стрічки, яку зняв режисер Сімон Леренґ Вільмонт.

У центрі сюжету — пронизлива історія трьох дітей, позбавлених батьківського піклування. Очікуючи на вирішення своєї долі, Єва, Саша та Коля знаходять дружбу та проблиски надії в старих стінах Лисичанського дитячого будинку поблизу лінії фронту на сході України. На момент знімання від лінії фронту його відділяли всього 20 кілометрів. Тим часом самовіддані соцпрацівниці дарують дітям моменти радості та спокою і повертають у вже майже втрачене дитинство.

«Будинок зі скалок» — документальний фільм виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії. Це вже друга картина режисера Сімона Леренґа Вільмонта, яку було знято в Україні. Партнером зі створення фільму став благодійний фонд «Голоси дітей».

 

  • Прем’єра фільму «Будинок зі скалками» відбулася на найвідомішому в світі фестивалі незалежного кіно «Санденс» 2022-го року, у міжнародній програмі стрічка отримала нагороду у номінації «Найкраща режисерська робота». Також фільм здобув головну нагороду кінофестивалю документального кіно One World, також переміг на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та у документальному конкурсі Ґетеборзького кінофестивалю у Швеції.