Український жіночий гурт Death Pill став одним із найперспективніших виконавців 2023 року за версією The Guardian

//
548 переглядів
Український жіночий гурт Death Pill

Британське видання The Guardian опублікувало перелік найперспективніших виконавців 2023 року, до якого потрапив український жіночий хардкорпанк-гурт Death Pill («Смертельна пігулка»).

«Маріана Навроцька, Анастасія Хоменко та Наталія Серякова сформували Death Pill, щоб повстати проти обмежених очікувань від жінок та середовища, в якому вони виросли… Їхній дебют набув додаткового шару непокори після вторгнення росії в Україну, через яке тріо розкидало по трьох різних країнах і змусило закінчити дебютний альбом віддалено», — зазначають у The Guardian.

Гурт було створено у Києві у 2016 році, дебютний альбом учасниці гурту записали на лондонському лейблі New Heavy Sounds 2022 року, він має вийти 24 лютого 2023 року — до роковин початку повномасштабного вторгнення росії.

Також у листопаді Death Pill представили єдиний російськомовний сингл під назвою «Расцарапаю Ебало», що присвячений колишньому хлопцю фронтвумен групи. Решта пісень в альбомі будуть англійською мовою, а одна —українською.

Після початку повномасштабної війни Анастасія Хоменко (ударні) зі своїм сином поїхала до Барселони, Наталія Серякова (бас-гітара) — до Аделаїди (Австралія), і лише Маріанна Навроцька (вокал) залишилася у Києві.

Окрім Death Pill, до списку найбільш перспективних артистів 2023 року за версією The Guardian також потрапили американські репер McKinley Dixon та реперка GloRilla, британський рок-гурт Handle, австралійська співачка Дженніфер Лавлесс, виконавиця з Лос-Анджелеса Марина Аллен  та інші.

Фото: Facebook Death Pill