Ембер Хьорд погодилась заплатити Деппу мільйон доларів у справі про наклеп через зневіру в правосудді США

263 переглядів

Голлівудська акторка Ембер Хьорд погодилась врегулювати позов про наклеп із колишнім чоловіком, актором Джонні Деппом.

Про це акторка повідомила на своїй сторінці в Instagram.

«Я ухвалюю це рішення, втративши віру в американську правову систему, де мої незахищені свідчення слугували розвагою та годували соціальні мережі», — написала вона.

За словами Хьорд, вона не визнавала провину і це врегулювання «не є актом поступки». Також акторка зауважила, що подала апеляцію у справі про наклеп на початку цього місяця, але згодом ухвалила рішення врегулювати конфлікт на тих умовах, які її влаштовують, бо «навіть якщо апеляція в США буде успішною, найкращим результатом буде повторний судовий розгляд, на якому новому суду присяжних знову доведеться розглянути докази».

«Я просто не можу пройти через це втретє. Час дорогоцінний, і я хочу проводити його продуктивно та цілеспрямовано. Занадто багато років я перебувала в клітці важкого та дорогого судового процесу, який показав себе нездатним захистити мене та моє право на свободу слова… Жінки не повинні стикатися з образами чи банкрутством через те, що говорять правду, але, на жаль, зараз це не рідкість», — додала вона.

Акторка порівняла судові системи Великої Британії та США назвавши першу «міцною, неупередженою та справедливою». Натомість, говорячи про американську, Хьорд сказала, що «популярність і влада мали більше значення, ніж розум і належна правова процедура».

За даними BBC, колишнє подружжя зійшлося на тому, що Хьорд має заплатити Деппу один мільйон доларів у справі про наклеп. Адвокати актора розповіли, що той пожертвує гроші кільком благодійним організаціям.

  • Голлівудські актори Джонні Депп та Ембер Хьорд одружилися в лютому 2015 року, проте вже у 2017 році розлучилися. Акторка опублікувала фотографію із синцями та звинуватила Деппа в домашньому насильстві. Той подав до суду зустрічний позов про наклеп проти колишньої дружини та низки видань, які публікували найбільше інформації про його жорстокість.
  • У червні 2022 року суд штату Вірджинія у США визнав Хьорд винною у наклепі. Суд присяжних присудив Деппу компенсацію у розмірі 15 мільйонів доларів — 10 мільйонів доларів як компенсацію за збитки та 5 мільйонів доларів як штрафні санкції. Сам актор хотів отримати від ексдружини 50 мільйонів доларів.
  • За словами Деппа, його колишня дружина звела наклеп на нього, звинувативши у фізичному і сексуальному насильстві і показавши себе не тільки жертвою такого насильства, але й громадською діячкою, яка бореться з насильством у сім’ї.
  • Хьорд висунула зустрічний позов Деппу на 100 мільйонів доларів, заявивши, що адвокат Деппа очорнив її репутацію, коли назвав її звинувачення на адресу свого підзахисного «інсценуванням». Позов Хьорд був задоволений частково, їй присудили компенсацію у розмірі 2 мільйонів доларів.

Фото: скриншот з відео BBC