Радіодиктант: Ірина Цілик напише текст, а читатиме Ада Роговцева

/
276 переглядів

Радіодиктант національної єдності звучатиме по всій країні на хвилях «Українського радіо» та радіо «Культура» 9 листопада об 11:00. Авторка тексту цьогорічного радіодиктанту — українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читатиме його акторка Ада Роговцева.

Про це в ефірі «Українського радіо» повідомив член правління Суспільного, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін, пише «Детектор Медіа». 

«Цьогорічний Радіодиктант — це перш за все українська акція єднання, де б ми не були. Завдяки можливостям Українського Радіо до Радіодиктанту кожен може долучитися, незалежно від того, у якій точці земної кулі перебуває у цей непростий для нас усіх час. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності.  Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об’єднує всіх нас», — зазначив Дмитро Хоркін.

«Пропозицію написати текст для цьогорічного радіодиктанту національної єдності вважаю за честь. Дякую, це дуже відповідальне завдання. І надзвичайно приємно знати, що цей текст читатиме Ада Роговцева», – поділилася у фейсбуку Ірина Цілик.

Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях «Українського радіо» та радіо «Культура». Водночас флешмоб укотре вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал платформах Суспільного Мовлення.

Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. У різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.