В Україні запустили платформу з пошуку зниклих безвісти та депортованих дітей

/
398 переглядів

В Україні  почала роботу державна інформаційна платформа «Діти війни», що допомагатиме батькам та правоохоронним органам збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були незаконно депортовані до росії.

Завдяки платформі можна повідомити про дитину, яка загубилася; про злочин, скоєний проти дитини; якщо знайшлась дитина без супроводу дорослих; якщо стало відомо про факт депортації дитини; про примусову зміну громадянства та документів дитини; про інші порушення прав дитини під час війни.

Зареєстровані за фактом будь-якого порушення прав і свобод дитини звернення автоматично отримуються та опрацьовуються відповідними відомствами.

«З 24 лютого, від початку російської агресії в Україні загинуло 358 дітей та поранено 693, ще 203 дитини зникли безвісти, а 5754 депортовано. 47 дітей повернуто за участі Мінреінтеграції, – розповідає Олександр Смирнов, директор державного підприємства «Український національний центр розбудови миру», яке виконує функції Національного інформаційного бюро. – Створивши цей портал, ми також хочемо залучити до розшуку дітей громадськість, централізувати та значно полегшити подання повідомлень щодо зникнення або виявлення місце перебування дитини. Питання захисту дітей та повернення їх в Україну є одним із наших завдань».