«Аліса в країні війни» та «Домашні ігри». Два фільми Аліси Коваленко, яка захищає Україну на фронті, вийшли в онлайн

/
448 переглядів

В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшли дві документальні стрічки режисерки Аліси Коваленко: «Аліса в країні війни» та «Домашні ігри».

 

«Аліса в країні війни» – це документальна автобіографічна стрічка режисерок Аліси Коваленко та Любові Дуракової про досвід Аліси під час подій 2014 року. Головна героїня фільмує протести на Майдані, паралельно розвиваючи стосунки з журналістом-іноземцем. Коли на сході країни починається війна, Аліса попри засторогу близьких вирішує знімати військові дії. Повсякчас подорожуючи з фронту до Києва й назад, героїня розуміє, що має взяти до рук зброю.

Прем’єра стрічки відбулась на міжнародному фестивалі документального кіно IDFA в Нідерландах. Стрічка доступна для перегляду без географічних обмежень.

 

«Домашні ігри» – третя повнометражна стрічка режисерки. Аліна Шилова грає в футбол та планує серйозну спортивну кар’єру. Дівчина сподівається, що її наполегливість зможе витягнути сім’ю з бідності в нетрях столиці. Однак її шанс на самореалізацію потрапляє під загрозу, коли мати дівчини помирає, залишивши на її опіку молодших брата з сестрою. Тепер Аліна має обирати: залишатися з сім’єю чи втілити в життя мрію про великий футбол. Стрічка отримала приз за найкращий європейський фільм на ОМКФ, гран-прі за найкращий документальний фільм на Мінському міжнародному кінофестивалі «Лістапад» та особливу відзнаку журі на міжнародному фестивалі документального кіно «Артдокфест»в Ризі. Стрчіка доступна для перегляду на території України та Польщі.

З березня 2022 року Аліса Коваленко захищає Україну в складі 2 штурмової роти 5 батальйону УДА. За словами режисерки, вона дала собі обіцянку доєднатися до ЗСУ ще в 2015 на Донбасі. 50% з продажу квитків «Аліса в країні війни» перераховуються на допомогу Алісі Коваленко на лінії фронту.