Нове покоління. Алекса Свінтон з «І просто так…» про зйомки у серіалі та трюки на скейті

/
707 переглядів

У грудні минулого року на екрани вийшло довгоочікуване продовження культового серіалу «Секс і місто» — «І просто так…». Серіал викликав безліч різнопланових відгуків, але нова історія подруг із Нью-Йорка мало кого залишила байдужим.

Нещодавно на офіційному Instagram-акаунті And Just Like That вийшов короткий тизер нового сезону. Знову на екрані ми побачимо Сару Джессіку Паркер, Синтію Ніксон та Крістін Девіс, не обійдеться і без нових зірок — Ніколь Арі Паркер (Ліза Тодд Векслі), Саріти Чоудрі (Сіма Патель), Карен Піттман (Нія Воллес) та Сари Рамірес (Че Діаз).

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений And Just Like That… (@justlikethatmax)

Звичайно, ми чекаємо на появу й наймолодших зірок серіалу, які зіграли дітей головних. Зокрема Алексу Свінтон, яка зіграла роль Роуз Голденблат.

Ми поговорили з акторкою до того, як з’явився тизер нового сезону, тож не дізналися жодних спойлерів, проте розмова вийшла цікавою.

Алексо, привіт! Дякую, що погодилася на інтерв’ю. Для початку хотілося б дізнатися, як змінилося твоє підліткове життя після прем’єри серіалу? Чим живеш зараз?

Як і після будь-якого шоу, моє життя надто не змінилося. Я все ще ходжу до тієї самої державної школи, все ще вдягаю мішкуваті оверсайз-світшоти, і мені все ще не подобається риба. З нового — я отримую запрошення на прем’єри шоу. Так я побувала на New York Fashion Week. Було весело сидіти в першому ряду на показі Крістіана Коуена, а потім зустріти його поруч з ютуб-блогеркою, яку я дивилася з п’яти років! У мене була реакція типу ВАУ! Це Емма Чемберлен! Також отримую подарунки від б’юті-брендів — моя косметичка просто переповнена. Загалом, все це просто зробило мене більш публічною людиною у царині моди та в Нью-Йорку.

Нове покоління. Алекса Свінтон з «І просто так…» про зйомки у серіалі та трюки на скейті

Розкажи свою історію з And just like that…. Як вирішила піти на кастинг? З якими труднощами та, можливо, сумнівами стикнулася?

Навіть для досвідчених акторів найважливішою частиною залишаються прослуховування. Що стосується And just like that…, то, так само, як це було ще з одним шоу, прослуховування відбувалося в непростий для мене час (тоді я викладалася на 110% в кожній сфері свого життя і сподівалася, що така тактика працюватиме). Про саме прослуховування я дізналась від менеджера, агентів і мами. Я витратила майже день на міркування, перед тим як нарешті надіслала свою заявку. Цікаво, що ми відкоригували одну зі сцен в останню хвилину (загалом їх було три), щоб переконатися, що вона була досить комедійною, емоційною та правдоподібною. Ми добре повеселилися, працюючи над цим усім самостійно. До речі, для однієї з цих трьох сцен потрібно було зняти запальний тікток-ролик. Оскільки я обожнюю музику, це було лише задоволенням для мене. І завершальним етапом мого прослуховування було продемонструвати мої здібності їзди на скейті, що також є моїм хобі.

Опиши свій перший знімальний день.

Це було дуже весело. Вже в перший знімальний день я мала виконувати трюк зі скейтом. Коли моя героїня з’являється на екрані, я маю показати, що від неї чекати.

Перша сцена з трюком на скейтборді була досить виснажливою, до речі, мені допомагав майстер. Усі довкола нервували, що я можу впасти та забитися. На щастя, я впала лише один раз. Сцена вимагала й багато хореографії. Додам, що все це відбувалося досить хаотично, та все одно це був неймовірний перший день.

Нове покоління. Алекса Свінтон з «І просто так…» про зйомки у серіалі та трюки на скейті

Ми знаємо, що в серіалі важливу роль грає стиль героїнь, який ще з часів «Сексу і міста» усі розкладають на молекули. Яке у тебе ставлення до модної індустрії?

Я люблю моду. Думаю, що це неймовірний спосіб продемонструвати свою особистість. А втім, іноді я можу виглядати просто як ледарка через те, що для свого повсякденного образу обираю різноманітні светри та світшоти. Проте коли я, наприклад, збираюся на захід, концерти або фестивалі, одягаюся так, як цього вимагає дрескод. У мене також є колекція спідниць і ціла старовинна шафа від мами, яку я іноді захоплюю. Після таких зборів шафа виглядає так, ніби там пройшов ураган. Та хоч би там як, мода — це величезна частина мого життя.

Нове покоління. Алекса Свінтон з «І просто так…» про зйомки у серіалі та трюки на скейті

О, ну тоді ти точно маєш улюблений образ із серіалу?

Мій улюблений наряд, імовірно, буде від LTW — Лізи Тодд Векслі — з епізоду про картину. Вона прийшла повністю одягнена в Moschino, з макіяжем і зачіскою. Це було легендарно, і Ніколь Арі Паркер просто вразила мене.

В серіалі порушується тема гендеру та ставлення дорослих до того, як їхні діти досліджують свою ідентичність. Чи близька тобі ця тема?

Я ідентифікую себе як цисгендера, але в мене є досить багато друзів, які протягом нашого спілкування досліджують себе і свій гендер. Я спостерігала за тим, як впливають сім’ї та друзі на психічне здоров’я людини в періоди, коли вона пізнає себе. Також мала друзів, батьки яких не вважали їх достатньо дорослими, щоб думати, що вони не цисгендерні. Це справді може травмувати. Думаю, підтримка дуже важлива, і подібне має бути в кожній сім’ї, оскільки любов справді може допомогти.

Нове покоління. Алекса Свінтон з «І просто так…» про зйомки у серіалі та трюки на скейті

Однією з провідних тем як «Сексу у великому місті», так і «І просто так…» є міцна та незламна дружба, яка триває десятиліттями. Думаєш, таке буває у реальності?

Абсолютно. Я думаю, люди здатні знайти свого платонічного соулмейта, так само, як це зробили героїні із «Сексу і міста».

А взагалі, які шоу тобі подобаються?

Мені подобаються екшн-детективи, але мій улюблений серіал, мабуть, «10 відсотків». Це дуже кумедна французька комедія. Ми дивилися цей серіал всією сім’єю під час пандемії. Тоді я була ще замала для деяких сцен, як і мій брат, який ще менший за мене. Навіть моя старша сестра була недостатньо дорослою для цих моментів! Але мої батьки просто перемотували ці сцени, і все було нормально. Зараз ми дивимося «Теда Лассо», і я у захваті. Щодо фільмів, то наразі мій улюблений, безперечно, «Втеча з Шоушенка». Я досі в захваті від того, наскільки цей фільм вплинув на мене.

Яку роль ти мрієш зіграти й чому?

Одного дня я хотіла б стати супергероєм Marvel. Я просто мрію про день, коли досягну такої ж популярності, як-от Залізна Людина або Чорна Вдова (або Шан-Чі, він входить у трійку моїх улюблених героїв Marvel), оскільки їхні ролі дійсно прекрасні. Я навіть почала тренуватися, щоби зробити якісь кроки для досягнення своєї мети! І, звичайно, я буду просувати свій фільм Marvel на SNL (Saturday Night Live).

Нове покоління. Алекса Свінтон з «І просто так…» про зйомки у серіалі та трюки на скейті

А поділишся цікавою історію зі зйомок?

Цікава деталь полягає в тому, що собачий тренер для Річарда Бертона був тренером собак для мюзиклу «Енні», в якому Сара Джессіка Паркер знялася в 70-х роках. Світ кіно в Нью-Йорку невеликий — навіть для собак.

Я багато чому навчаюся у Крістін, працюючи з нею. Мені подобається, як вона зосереджується перед початком кожної сцени. Вона дуже уважна. Також Крістін хотіла переконатися, що я задоволена зачіскою Рока, яку ми вирішили зробити, що було дійсно правильним рішенням. Вона закликала мене брати участь у створенні образу разом із перукарями та із режисером/шоураннером Майклом Патріком Кінгом. Маю зазначити, що Майкл був дуже уважний до деталей усього процесу. Було цікаво бути частиною цього! Я була рада, що нарешті змінили зачіску — я просила маму зробити це протягом багатьох років.

Нове покоління. Алекса Свінтон з «І просто так…» про зйомки у серіалі та трюки на скейті

Алекса, певно, ти знаєш, що в Україні наразі триває війна. Як молодь в Америці дізнається про події в Україні? Як сприймає те, що зараз відбувається?

Молодь Америки багато переглядає відео про війну із першоджерел. А завдяки тіктоку ми безпосередньо переживаємо всі ці історії. Я думаю, що зараз багато дітей здатні побачити та почути реальні думки українців. Це робить ситуацію більш реалістичною для підлітків тут та дає змогу відчути всю катастрофу обставин.

Якими джерелами ви користуєтесь, щоби дізнаватися перевірену інформацію щодо війни?

Моя мама створила сімейний чат для посилань. Вона перевіряє всю інформацію для нас! Насправді це вкрай важливе питання, тому що мої батьки навчалися у провідних університетах, а моя мама, між іншим, є юристом, і вони завжди стежать за новинами, які читаю я, мої брати та сестри. За вечерею, коли ми обговорюємо щось, вони такі: «Звідки ви взяли цю інформацію?», «Ви перевіряли джерело?».

Взагалі моя мати та її батьки були політичними біженцями з Латвії: вони емігрували до Сполучених Штатів, коли вона була маленькою дівчинкою. Її родина у Латвії та Білорусі, що зі сторони батька, що зі сторони матері, втратила багатьох членів сім’ї під час Голокосту та Другої світової війни.

Мій тато — канадець і з радістю поділився з нами різними джерелами новин, таких як CBC – Canadian Broadcasting Corporation і BBC — British Broadcasting Corporation. Вони демонструють інші погляди, ніж джерела новин США. А ще ми читаємо багато різноманітних газет (у цифровому форматі — і ще деякі друковані!) та журналів.

Ми також намагаємося отримати інформацію з перших вуст. Ми дивилися виступи президента Зеленського, слухали, як українські члени Кабінету міністрів і парламенту, а також біженці та громадянські журналісти розповідають про війну.

Деякі з наших друзів приїхали до Польщі, щоб допомогти біженцям, які там перебувають, і вони діляться історіями, що почули від них. Ми пожертвували кошти деяким українським благодійним організаціям, які допомагають людям похилого віку та людям з інвалідністю, а також рятувальникам українських тварин. Стільки страждань, і скільки потрібно допомоги.

На жаль, молоді Америки не потрібно шукати жахливі новини за кордоном. У моїй країні ми боремося з епідемією збройного насильства та посяганням на права жінок. Ви можете піти в місцевий продуктовий магазин або просто до школи і потрапити під напад! Величезна проблема, наскільки мало уваги приділяється цим проблемам в Америці, і як мало нас це турбує, щойно знаменитості перестають постити про проблему у сторіз.

Я намагаюся бути максимально обізнаною, оскільки вважаю, що важливо знати про всі події, які відбуваються в нашій країні та інших. І я намагаюся ділитися тим, про що дізналася, зі своїми однолітками.