Українська журналістка Ольга Руденко на обкладинці Time

/
478 переглядів

Американський журнал Time помістив на обкладинку головну редакторку українського видання The Kyiv Independent Ольгу Руденко та розповів про неї та медіа в рамках проєкту Next Generation Leaders.

У статті розповідається про те, як The Kyiv Independent став першоджерелом у світі надійної англомовної журналістики про війну в Україні. Всього за три дні кількість підписників у Twitter зросла з 30 000 до одного мільйона; зараз налічує понад два мільйони. Йдеться й про особисту історію Ольги, її шлях до журналістки. «Якби ви побачили мене, коли мені було 14 чи 15, ви б ніколи не подумали, що ця людина виросте, щоб керувати чимось», — каже Руденко зі скромністю.

Ольга розповідає і про роботу редакції під час війни. «Говорити про війну у своїй країні — це і благословення, і прокляття», — каже вона. «Це прокляття, тому що ви не можете вимкнути новини. Ваша робота — дивитися на звірства, на кожну фотографію загиблого в Бучі , на кожного вбитого мирного жителя зі зв’язаними за спиною руки, на кожну жахливу фотографію братської могили — від цього нікуди  втікати».