У Львові напали на ЛГБТ-активістку та захисницю прав жінок Олену Шевченко

373 переглядів

У Львові невідомий здійснив напад на засновницю організації «Марш жінок» Олену Шевченко – ЛГБТК+ активістку та захисницю прав жінок. Молодик розпилив їй в обличчя сльозогінний газ.

«Ми розвантажили тонну гуманітарної допомоги для жінок та дітей з «Марш Жінок». Як тільки ми все занесли до приміщення, я залишилась на вулиці розмовляти по телефону. У цей час до мене підійшов хлопець у темному одязі. Він спитав: а тут взагалі можно стояти і показав на вітрину магазину, я розвернулася подивитися про що він питає і в цей час він залив мене газовим баллоном. Речовини було так багато, що весь під’їзд і інші приміщення ще досі небезпечні для дихання. Ми викликали і поліцію і швидку. В лікарні швидкої допомоги мені надали всю необхідну у цьому випадку допомогу. Судячи з відео на камерах нападників було двоє. Один з баллоном інший стояв поряд, спостерігаючи.
Отже, як завжди, напад зненацька від боягузів. Нічого нового. Сподіваюсь, що поліція його ідентифікує», – розповідає Олена.

На місце інциденту прибули поліція та карета швидкої.  Поліція, як зазначила активістка, вже вилучила відеозапис з камери спостереження. На ньому видно нападника, який, вочевидь, був не сам – інша людина «стояла на стрьомі».