В Україні вийшов фільм про домашнє насильство 

678 переглядів

До Дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками виходить стрічка режисерки Лізи Сміт. 

 

«Розірви коло» — це історії жінок, кожна з яких змінює своє життя, виходячи з кола насильства.  Ці зміни виявляються довгим та складним процесом роботи над собою та своїми відносинами з навколишнім світом. 

У центрі сюжету – героїні Іва Стішун та Олександра Лебединська, кожна з яких змінює своє життя, виходячи з кола насильства. Іва займається темою домашнього насильства та створює власні проєкти для підтримки постраждалих. Олександра втекла від чоловіка з маленькою донькою на руках. Не знаходячи в собі сил піти від кривдника, вона роками терпіла аб’юз, аж доки одного дня не викликала поліцію та не поїхала до притулку для постраждалих від насильства.

Фільм буде доступний для перегляду безкоштовно на території України, а під час перегляду не буде демонструватись реклама. 

Авторкою ідеї виступила почесна амбасадорка UNFPA Україна, телеведуча та акторка Марія Єфросініна. Два роки тому вона звернулася до продюсерки Ольги Бесхмельніциної з пропозицією зняти документальну стрічку про те, як постраждалі від насильства можуть змінити своє життя та розірвати це коло. Фільмування тривало вісім місяців, весь цей час команда проводила поруч із героїнями, які розповідали свої історії.