У Києві пройшла акція солідарності із жінками Афганістану

//
296 переглядів
У Києві пройшла акція солідарності із жінками Афганістану

У неділю, 3 жовтня, біля будівлі Міністерства закордонних справ відбулася акція солідарності з жінками Афганістану. Кілька десятків жінок прийшли до МЗС, аби висловити свою підтримку.

«Після приходу до влади «Талібану» права афганських жінок знову опинилися під загрозою. Заборона займатися спортом, навчатись у змішаних класах, одягатися за власним бажанням, брати участь у політичному житті країни й навіть працювати, – усе ці «нововведення» талібів відкидають Афганістан щонайменше на двадцять років назад і прямо обмежують права та свободи дівчаток і жінок», – говорять організатори акції.

 

Одна зі спікером зазначила, що від втрати своїх прав не застрахований ніхто, і те, що Україна розташована досить далеко від Афганістану, не означає, що ми не можемо опинитися в подібній ситуації.

Афганські жінки, попри усі заборони і загрози арештів та насильства щодо них, продовжують виходити на акції у своїх містах, зокрема, в Кабулі, аби відстояти свої права. Тож Amnesty International виходять на акції підтримки та закликають уряди усіх країн негайно вжити заходи для захисту прав жінок.

 

На акцію учасниці вийшли із речами, які таліби забороняють афганським жінкам: яскравий одяг, книги та інші символічні предмети.