У Києві проведуть виставку робіт 50 найвідоміших грузинських художників сучасності, створених на підтримку України

1497 переглядів

У День Києва, що цього року святкуватимуть 28 травня, на території національного заповідника «Софія Київська» відбудеться відкриття масштабної художньої виставки «Вільне Місто».

В експозиції буде представлене артпанно, створене 50 найвідомішими художниками Грузії у лютому-березні 2023 року. Це художній знак підтримки України грузинськими митцями та їх щире захоплення героїчним українським народом.

«Ми познайомилися з авторами робіт під час проведення нашого фестивалю Bouquet Kyiv Stage у Тбілісі. В один із днів ми завітали в галерею до грузинських митців. Це була незабутня зустріч! 50 художніх шедеврів вітали нас із трьох величезних полотен. Стіни галереї наче дихали потужною безумовною підтримкою України і щирою любов’ю до українського народу. Було багато сердечного спілкування, українського та грузинського співу. Саме тоді у грузинських художників виникла ідея подарувати триптих Києву, привезти “Вільне Місто” у вільне місто Київ», — розповіли організатори події з культурного центру «Дом Майстер Клас».

Під час відкриття виставки, що розпочнеться о 15.00, відбудеться концерт «Пробиваючись до Світла» у виконанні хору «Київ». Більшість творів, які увійшли до програми концерту, були написані видатними українськими композиторами під час повномасштабного вторгнення.

Світова прем’єра цього концерту відбулася у квітні 2023 року на фестивалі Bouquet Kyiv Stage у Тбілісі.

Вхід на презентацію виставки «Вільне Місто» — за вхідним квитком в Національний заповідник «Софія Київська». Виставка триватиме до 28 червня.