Європарламент схвалив нові правила для усунення гендерної різниці в оплаті праці

322 переглядів

Європейський парламент схвалив нові правила прозорості оплаті праці для усунення в ній гендерної різниці.

Відповідно до рішення, ухваленого 30 березня, оплата праці має базуватися на гендерно нейтральних критеріях і включати гендерно нейтральні системи оцінки та класифікації роботи. Також мають бути гендерно нейтральними оголошення про вакансії та назви посад, а процеси найму — проводитися без дискримінації.

Згідно з новими правилами, компанії ЄС повинні будуть розкривати інформацію щодо зарплат працівникам. Якщо у звітності про оплату праці виявлять гендерну різницю щонайменше на 5%, роботодавці будуть зобов’язані провести переоцінку зарплат спільно з представниками своїх працівників.

Правила передбачають, що працівники та представники працівників матимуть право отримувати чітку та повну інформацію про індивідуальні та середні рівні зарплати з розбивкою за статтю. Таємниця оплати буде заборонена. Також компаніям не дозволятимуть укладати з працівниками будь-які угоди, що можуть обмежувати їх розкривати інформацію про свою зарплату або шукати інформацію про ті самі чи інші категорії оплати праці.

Держави-члени повинні будуть запровадити ефективні, пропорційні та переконливі покарання, зокрема штрафи, для роботодавців, які порушують правила. Працівник, який зазнав шкоди внаслідок порушення, матиме право вимагати відшкодування. Різні форми дискримінації та порушення прав небінарних осіб вважатимуться обтяжувальними обставинами під час ухвалення рішення щодо покарання.

Якщо працівник вважатиме, що принцип рівної оплати праці не було застосовано, і вирішить подати до суду, національне законодавство має зобов’язати саме роботодавця довести, що дискримінації не було.

Тепер ці правила повинна схвалити Рада ЄС, після чого закон надрукують в Офіційному журналі ЄС. Нові правила набудуть чинності через 20 днів після опублікування.

Наразі жінки в Євросоюзі в середньому заробляють на 13% менше, ніж чоловіки, виконуючи ту саму роботу. У різних державах-членах гендерний розрив може мати значні відмінності.

 

Фото: fauxels: Pexels