Жінка вперше стане генеральною директоркою одного з найбільших виробників алкоголю у світі

435 переглядів

Одна з найбільших у світі компаній із виробництва алкогольних напоїв — Diageo — вперше призначила генеральним директором жінку. Нею стала Дебра Крю.

«Сьогодні Diageo оголошує, що сер Іван Менезес вирішив залишити посаду головного виконавчого директора та піти з правління Diageo 30 червня 2023 року після десяти років успішного керівництва компанією. Дебра Крю, яка зараз є головним операційним директором, буде призначена генеральним директором і приєднається до ради директорів Diageo з 1 липня 2023 року», — повідомили у компанії.

У Diageo зазначили, що після призначення Дебри на посаду головного виконавчого директора жінки становитимуть понад 50% членів виконавчого комітету компанії. До того ж компанія стане найбільшою у Великій Британії, яку очолює жінка.

Diageo є четвертою у світі компанією з виробництва алкогольних напоїв за ринковою вартістю після AB InBev (BUD) і китайських Wuliangye Yibin і Kweichow Moutai.

Іван Менезес за час своєї роботи збільшив ціну акцій компанії майже вдвічі та побив усі світові рекорди з продажів алкогольних напоїв.

Окрім цього, він активно боровся за права жінок та етнічне розмаїття в бізнесі. Завдяки йому нині 47% виконавчого комітету Diageo становлять жінки, а 47% також є етнічно різноманітними.

У лютому 2023 року Diageo була названа найкращою компанією за представництвом жінок на рівні правління в огляді FTSE Women Leaders Review, а також посіла перше місце у Великій Британії та друге у всьому світі у звіті Equileap щодо гендерної рівності за 2023 рік.

 

  • Компанія Diageo є світовим лідером у виробництві алкогольних напоїв із видатною колекцією брендів у категоріях алкогольних напоїв і пива. Серед цих брендів віскі Johnnie Walker, Crown Royal, J&B і Buchanan’s, горілки Smirnoff, Cîroc і Ketel One, ром Captain Morgan, лікер Baileys, текіла Don Julio, джин Tanqueray і пиво Guinness.
  • Дебра Крю приєдналася до Diageo у 2020 році з Pepsi Co. Вона є колишнім генеральним директором тютюнової компанії Reynolds American і працювала в Kraft Foods, Nestle і Mars. У жовтні 2022 року була призначена головним операційним директором компанії Diageo.
  • Раніше жінка вперше очолила американську щоденну газету The Wall Street Journal. Головною редакторкою стала досвідчена британська журналістка Емма Такер.