Журнал Time розмістив на обкладинці фото людей у підвалі школи в селі Ягідне під час окупації

/
631 переглядів
Останні години у підвалі, 31 березня 2022-го. Фото з обкладинки журналу Time

Американський журнал Time розмістив на своїй обкладинці фото з підвалу української сільської школи, де росіяни місяць тримали сотні людей у полоні.

Історію про окупацію села Ягідне у Чернігівській області Time опублікував не тільки англійською, а й українською мовою. Текст зайняв п’ять сторінок у журналі.

Російські військові з республіки Тува, що на Далекому Сході, 55-та окрема мотострілецька бригада, утримували в підвалі практично все населення Ягідного — понад 360 осіб, включно з дітьми та літніми людьми.

Авторка тексту Світлана Ославська розповідає про знущання росіян з українців, про те, як у підвалі від нестачі повітря помирали люди, а росіяни обстріляли селян під час поховання загиблих.

30 березня окупанти втекли з Ягідного, потрощивши будинки мешканців та вкравши теплий одяг, чоловіче взуття, шкарпетки, інструменти.

До створення матеріалу також долучилося об’єднання журналістів та юристів-правозахисників The Reckoning Project, яке бореться з дезінформацією та безкарністю в Україні.

  • Раніше журнал Time оприлюднив підбірку «100 найкращих фотографій 2022 року», до якої потрапили 22 фотографії про війну в Україні. Авторами семи світлин з підбірки є українські фотографи: по дві з них зняли Євген Малолєтка та Максим Дондюк, решту — Єфрем Лукацький, Костянтин Ліберов та Сергій Нужненко.

Фото: Ольга Меняйло: The Reckoning Project