Десять українських брендів домашнього декору взяли участь у найбільшій виставці споживчих товарів Ambiente

949 переглядів

Українські бренди домашнього декору представили свою продукцію на найбільшій у світі щорічній виставці споживчих товарів Ambiente у Німеччині.

Виставка в рамках об’єднання жінок-підприємиць Oplich відбулася 3–7 лютого у Франкфурті-на-Майні.

Колективний стенд від України Ukrainian brands for cosy home складався з двох частин — полиць із продукцією учасників та лайфстайл-зони, що імітувала затишну кімнату з предметами декору. Він був розташований у найбільш відвідуваній зоні виставки — Living — поруч із індивідуальними та колективними експозиціями інших країн.

У цьогорічній виставці взяли участь 10 українських брендів, які представили понад 100 виробів зі свого асортименту:

  • Anzyhome — в’язаний декор для дому;
  • Gnizdo — домашній текстиль та одяг із натурального льону;
  • Gunia project — керамічний декор;
  • LoraShen — декоративно-прикладна кераміка;
  • Luxury Linen — постільна білизна та інші предмети побуту з льону;
  • MR WOOD Studio — внутрішнє оздоблення приміщення стабілізованим мохом;
  • NANA Ceramics — керамічні горщики, вазони та кашпо;
  • TARLINI — домашній декор;
  • WOOD MOOD — подарунки та декор для дому, справжні дерев’яні свічки;
  • YAKUSH — посуд та декор ручної роботи, переважно із загартованого скла.

Своєю участю учасниці вкотре хотіли утвердити позицію України на карті предметного дизайну як сміливу, життєстійку, інноваційну державу, сповнену великою кількістю талантів, ідей та нестандартних рішень.

Десять українських брендів домашнього декору взяли участь у найбільшій виставці споживчих товарів Ambiente Десять українських брендів домашнього декору взяли участь у найбільшій виставці споживчих товарів Ambiente

За п’ять днів виставки українські компанії-учасниці провели низку зустрічей щодо оформлення замовлень та співпраці й отримали 100 контактів потенційних партнерів і клієнтів.

Ambiente–2023 зосередила свою увагу на актуальних темах, таких як сталість, нові підходи до роботи, дизайн, спосіб життя, поєднання з природою, роздрібна торгівля майбутнього та розширення цифровізації у торгівлі.

«Від початку повномасштабної війни українські бізнеси опинилися під загрозою існування, а разом із цим — добробут наших сімей. Пишаємося, що навіть попри надскладні умови креативна індустрія розвивається прискореними темпами, і хочемо, аби українські жінки-підприємиці зробили прорив, відриваючи для себе нові ринки і представляючи нашу державу на провідних міжнародних виставках. Так їхні бізнеси стануть справді життєстійкими, а ми зможем захистити українську ідентичність і культуру, які прагне знищити ця війна. Маємо надію, що вже зовсім скоро вироби учасників ініціативи будуть жити поруч із власниками по всьому світові, об’єднуючи їх особливою українською енергією», — наголосила виконавча директорка ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» Ірина Титарчук.

За попередніми оцінками, 2023 року виставка прийняла понад 4000 стендів експонентів та більш як 100 тисяч відвідувачів, зокрема, з Італії, Франції, США, Нідерландів, Великої Британії, Іспанії, Туреччини, Греції, Польщі та Швейцарії.

Проєкт Oplich, створений для розширення каналів збуту, виходу на міжнародні ринки та популяризації українських брендів і традиційних ремесел у світі, адмініструється платформою для підтримки жінок Women IN в партнерстві з брендом YAKUSH і консалтинговою групою One Philosophy. Щоб долучитися до об’єднання або підтримати проєкт, заповніть форму для реєстрації за посиланням.

Участь українських підприємств зі сфери креативних індустрій на міжнародній виставці Ambiente у Франкфурті організовано ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».