Звинуваченому у зґвалтуванні футболісту Дані Алвесу загрожує до 12 років в’язниці. Що відомо

551 переглядів

Найтитулованіший футболіст в історії, колишній крайній захисник «Барселони» та гравець збірної Бразилії Дані Алвес вже майже три тижні перебуває у в’язниці за звинуваченням у зґвалтуванні жінки в нічному клубі Sutton у Барселоні.

20 січня, заслухавши свідчення спортсмена та потерпілої, суддя ухвалив тимчасово взяти Алвеса під варту без права внесення застави. Перші три він провів у пенітенціарному центрі Brians 1 — установі для попереднього ув’язнення. Проте після цього його перевели, за словами адвокатів — задля безпеки бразильця, до в’язниці Brians 2, де відбувають покарання засуджені, але також утримують обвинувачених, поки триває слідство.

Камера Алвеса двомісна та має окремий душ, співкамерником спортсмена став колишній охоронець бразильського футболіста Роналдіньо. Чоловік також перебуває у в’язниці через зґвалтування.

Brians 2, де утримують Дані Алвеса
Двомісна камера у Brians 2, де утримують Дані Алвеса. Фото: La Vanguardia

За час судового розгляду справи Дані Алвес уже чотири рази змінював свою версію подій тієї ночі: спочатку він взагалі запевняв, що не знає постраждалу, згодом визнав, що «були дотики», потім футболіст розповів, що була лише «одна феляція», але нібито дівчина сама накинулася на нього, і тепер вже зізнався, що був секс, повідомляє Mundo Deportivo.

За словами футболіста, він заперечував сексуальний контакт, щоби його дружина, модель Джоана Санс, не дізналася про зраду. Водночас Алвес стверджує, що секс у нічному клубі відбувся за спільною згодою.

Натомість постраждала, 23-річна дівчина, особа якої не розкривається, розповіла, що 30 грудня вечеряла зі своєю двоюрідною сестрою та подругою вдома в однієї з них, згодом вони вирішили піти до музичного бару, де їм дали перепустку на вільний доступ до Sutton. У клубі вони познайомилися з хлопцями-мексиканцями, які запросили їх до VIP-зони. Згодом до дівчат підійшов офіціант та передав їм наполегливе запрошення від Алвеса та його друга, які сиділи в окремій кімнаті VIP-зони. Дівчата запевняють, що зрештою погодилися підійти до його столика і лише згодом дізналися, що Алвес — футболіст. За словами потерпілої, запропонувавши їм випити разом, Алвес став позаду неї, узяв її руку та поклав собі на пеніс. Дівчина прибрала руку. Вже на суді з’ясувалося, що футболіст також обмацав сестру зґвалтованої дівчини та намагався обійняти ззаду її подругу, пише La Vanguardia.

Якоїсь миті Алвес пішов до дверей, що були в кімнаті, покликавши одну з дівчат за собою. Згідно з аналізом відеозаписів камери спостереження, проведеним захистом, видно, як футболіст заходить у двері, а через дві хвилини, «поспілкувавшись зі своїми подругами та офіціантом», дівчина «іде до цих дверей».

За словами постраждалої та її подруг, вони не знали, що це вбиральня, а вважали, що Алвес покликав дівчину в приміщення для паління. Вони наполягають, що біля дверей не було жодної таблички чи вказівника, а також на підтвердження своїх слів зауважують, що користувалися загальною вбиральнею. «Навіщо мені виходити з кімнати, проходити пів дискотеки і стояти у величезній черзі, щоб опинитися в переповненій і брудній вбиральні, якби я знала, що там, де я вже була, є окрема і чиста. Ми не знали», — наголосила одна з дівчат у суді, цитує La Vanguardia.

Після того як дівчина зайшла у двері, пише газета El País, вона зрозуміла, що це вбиральня, і намагалася вийти, проте Алвес зачинив двері. Дівчина розповіла, що спортсмен сів на унітаз і сказав, що вона нікуди не піде. Після цього силоміць схопив її за голову та намагався змусити до орального сексу. За словами дівчини, спортсмен дав їй ляпаса, перевернув і жорстоко ґвалтував її, поки не відбулася еякуляція. Потім він встав, одягнувся і сказав: «Я вийду першим». Все це відбулося за 16 хвилин.

Дівчина вийшла з вбиральні за декілька хвилин, підійшла до сестри зі словами «Ми йдемо звідси». Забираючи речі в гардеробі, вона почала плакати і говорила, що їй дуже боляче, а виходячи з клубу, повторювала «Мені ніхто не повірить». Один зі швейцарів помітив дівчину в сльозах і запитав її, що сталося. Він завів її назад до клубу та викликав менеджера і директора клубу, яким постраждала розповіла про вчинене щодо неї насильство. Також до клубу приїхала поліція. Сам же Алвес, згідно зі свідченнями співробітників закладу, вийшовши з вбиральні, замовив алкоголь на барі, а потім залишив клуб, пройшовши повз дівчину, яка плакала.

Як зазначають іспанські видання, слова дівчини підтверджуються результатами медичного огляду, виявленими на сукні, в якій постраждала була в клубі, біологічними слідами (спермою) футболіста, а також зібраними відбитками пальців у VIP-зоні та вбиральні. Окрім цього, у справі є свідчення начальника подруги постраждалої, який керує юридичною компанією. Дівчина звернулася до нього телефоном по допомогу рано-вранці після того, що трапилося у клубі.

Постраждала у суді відмовилася від свого права отримати від футболіста фінансову компенсацію за завдані травми та моральну шкоду. Вона пояснила, що хоче домогтися справедливості і щоб її кривдник був покараний в’язничним терміном.

Наразі Дані Алвесу загрожує від чотирьох до 12 років в’язниці. Експерти вважають, що його футбольна кар’єра завершена. Наступного дня після арешту Алвеса клуб «Пумас», за який бразилець виступав із липня минулого року, розірвав із ним контракт, а також вимагає від спортсмена 5 мільйонів доларів компенсації за порушення умов договору. Дружина футболіста оголосила про розлучення із ним та видалила спільні фото з Instagram. Також з’ясувалося, що Алвес ухилявся від сплати податків на 2,25 мільйони євро, на його нерухомість вже наклали арешт.

 

  • У 2014 році під час Чемпіонату Іспанії на матчі з «Вільярреалом» Дані Алвес зіткнувся з проявом расизму. Один із фанатів команди-суперниці кинув у бразильця банан. Проте футболіст не розгубився — підняв банан, почистив його і відкусив. Згодом футболісти підтримали акцію проти расизму. Запустив флешмоб тодішній одноклубник Алвеса — також бразильський футболіст — Неймар, який опублікував у соцмережі фото, на якій він також їсть банан. Кривдника Алвеса пізніше заарештували та оштрафували, пізніше йому також довічно заборонили приходити на домашній стадіон клубу «Вільярреала» — «Ель Мадригал».
  • Раніше в сексуальному насильстві звинуватили одного з найвідоміших боксерів, американця Майка Тайсона. Жінка, ім’я якої не розголошується, подала проти нього до суду, заявивши, що спортсмен жорстоко зґвалтував її в лімузині після знайомства у популярному нічному клубі Нью-Йорка під назвою Septembers на початку 1990-х років.