Боксера Майка Тайсона звинуватили у жорстокому зґвалтуванні

/
325 переглядів
Майк Тайсон

Одного з найтитулованіших в історії боксерів, американця Майка Тайсона, який раніше відсидів три роки за зґвалтування, знову звинуватили в сексуальному насильстві.

Жінка, ім’я якої не розголошується, подала проти нього до суду, заявивши, що спортсмен жорстоко зґвалтував її в лімузині після знайомства у популярному нічному клубі Нью-Йорка під назвою Septembers на початку 1990-х років, повідомляє The New York Post.

У розпорядженні редакції опинився афідевіт (письмові свідчення, дані під присягою) жінки, яка стверджує, що у клубі відпочивала з подругою, Тайсоном та його водієм, згодом боксер запропонував поїхати разом на якусь вечірку. Подруга заявниці мала поставити машину, а спортсмен сказав, що підбере її на лімузині. Після цього жінка сіла в машину, а боксер, за її словами, одразу почав торкатися її та намагався поцілувати.

«Я кілька разів говорила йому “ні” і просила припинити, але він продовжував домагатися мене. Потім він стягнув із мене штани і жорстоко зґвалтував», — згадує вона.

Наразі жінка вимагає від Тайсона 5 мільйонів доларів компенсації, бо протягом багатьох вона страждала від «фізичних, психологічних та емоційних травм», які спричинило зґвалтування.

Водночас постраждала не уточнила, де в момент зґвалтування перебував водій лімузина і де перебувала сама машина.

За словами адвоката жінки, яка прагне зберегти свою анонімність, оскільки розкриття її особи «безсумнівно створить для мене ризик подальшої психічної шкоди, переслідувань, глузувань або особистого збентеження», Даррена Сейрблака, він перевірив надану нею інформацію і вважає, що вона «найвищою мірою заслуговує на довіру».

Також видання зазначає, що позов жінки був поданий відповідно до закону штату Нью-Йорк, ухваленого у 2021 році, який надає «один рік розгляду» жертвам сексуального насильства, коли вони можуть звертатися до суду, незалежно від того, коли це сталося, якщо на момент злочину їм було понад 18 років.

Боксер Майк Тайсон поки не відреагував на звинувачення.

  • Спортсмен вже не вперше потрапляє у скандали, пов’язані з насильством. Так, його перша дружина, акторка Робін Гівенс заявила в документах про розлучення, що їхній короткий шлюб наприкінці 1980-х був сповнений «неспровокованою люттю насильства та руйнування». Друга дружина Моніка Тернер після шести років шлюбу подала на розлучення у 2002 році, звинувативши його в зраді. Третьою дружиною боксера стала Моніка Спайсер, яка відсиділа за звинуваченням у шахрайстві.
  • У 1992 році Тайсон був засуджений до шести років в’язниці за зґвалтування, але вийшов на волю через три роки, у 1998-му його позбавили волі на 3,5 місяці за побиття людей, які в’їхали в його машину, у 2008 році отримав добу в’язниці за вживання наркотиків та водіння автомобіля під дією наркотиків. У 2013 році спортсмен заявив, що вживав марихуану та кокаїн в останні роки боксерської кар’єри. У квітні 2022 року Тайсон побив у літаку пасажира, який нав’язливо просив автограф, а потім, образившись на відмову, почав вигукувати образи. Боксер декілька разів вдарив чоловіка по обличчю.
  • Раніше в Іспанії за звинуваченням у сексуальному насильстві заарештували найтитулованішого футболіста в історії, колишнього крайнього захисника «Барселони» та багаторічного гравця збірної Бразилії Дані Алвеса.

Фото: Twitter Mike Tyson