Акторка Блейк Лайвлі зніметься в екранізації роману-бестселера Колін Гувер «Покинь, якщо кохаєш» про домашнє насильство

/
7761 переглядів
Акторка Блейк Лайвлі

Кінокомпанія Sony Pictures спільно з Wayfarer Studios екранізують роман «Покинь, якщо кохаєш» (It Ends with Us) американської письменниці Колін Гувер, центральною темою якого є проблема домашнього насильства.

Головні ролі у фільмі зіграють американські актори Блейк Лайвлі («Пліткарка») й Джастін Балдоні («Незаймана Джейн»), які разом із авторкою стали виконавчими продюсерами. Балдоні також буде режисером фільму, повідомляє Variety.

Головна героїня роману Лілі згадує непросте дитинство, коли потерпала від жорстокого поводження батька та була свідком його ставлення до дружини, її матері. У дорослому віці дівчина також потрапляє в аб’юзивні стосунки.

Колін Гувер розповідала, що It Ends with Us став для неї «найважчим романом, який я писала». Авторка працювала над книжкою, спираючись на власний досвід, адже у дитинстві й сама потерпала від домашнього насильства. Водночас Колін Гувер зазначила, що роман був написаний для захисту жертв домашнього насильства.

  • Письменниця Колін Гувер — сучасний феномен, яка стала популярною авторкою завдяки TikTok. Перші книжки Колін Гувер були самовиданням. Роман Hopeless став першим самвидавом, який колись очолював список бестселерів The New York Times.
  • У 2016 році з’явився роман It Ends with Us, через п’ять років, у 2021-му, письменниця пережила сплеск популярності через сотні мільйонів згадок у TikTok. Роман переклали понад 20 мовами, зокрема й українською (видавництво Vivat), у січні 2022 року It Ends with Us посів перше місце у списку бестселерів New York Times. У жовтні 2022 року вийшло продовження роману It Starts with Us.
  • У 2017 році за романом Confess («Зізнайся») було знято серіал. Колін Гувер тричі здобувала премію Goodreads Choice Award у номінації «Найкращий твір у жанрі romance».
  • У січні Netflix презентував перший сезон серіалу «Брехливе життя дорослих» — екранізацію однойменного роману найзагадковішої сучасної письменниці Елени Ферранте, який також потрапив до списку бестселерів The New York Times. Раніше вже були екранізовані два інші романи письменниці: за мотивами першого роману «Неспокійне кохання» у 1995 році знято фільм «Огидне кохання» (режисер Маріо Мартоне), а 2005 року за мотивами роману «Дні самотності» — фільм із однойменною назвою (режисер Роберто Фаенца). Окрім цього, НВО спродюсував серіал за циклом романів «Неаполітанського квартету».

Фото: скриншот із фільму «Проста послуга»