Міжнародна команда медійників знімає в Україні документальний серіал «Громадяни на війні» на замовлення німецької телекомпанії ZDF

///
595 переглядів
Документальний серіал про Україну Громадяни на війні

На роковини повномасштабного вторгнення росії — у лютому 2023 року — на провідних європейських каналах відбудеться світова прем’єра документального серіалу «Громадяни на війні».

Це унікальні історії звичайних українців про те, як країна витримала рік повномасштабної війни. Серіал складається з шести епізодів, кожен — тривалістю одну годину: «Перші десять днів», «Зеленський», «Жінки на війні», «Армія волонтерів», «Битва за Маріуполь» та «Росіяни».

«Громадяни на війні» передає погляд на війну очима українців, які зустрілися з усіма реаліями та жахами війни. Він включає ексклюзивні розмови про травми й перемоги нашої держави та народу з президентом Володимиром Зеленським, першою леді Оленою Зеленською, а також керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

Мета документального серіалу — розповісти Європі та світові історію цієї війни голосами самих українців, а не закордонних експертів чи новинних зведень. Для українців ця війна стала битвою за виживання історичного масштабу.

«Громадяни на війні» створено на замовлення європейського медіагіганта, головного бродкастера Німеччини ZDF та інших провідних європейських каналів у широкій міжнародній копродукції. З українського боку виробництвом займалися FILM.UA Group, до них долучилася британсько-австралійська компанія Tilt Media та британська GTV Docs, а дистрибутором стала Blue Ant International. Продюсери копродукції — Кріс Гілтон, Тільман Ремме, Віктор Мирський та Катерина Вишневська.

«Ми щасливі працювати разом з однією з найбільших кіностудій України над цим преміальним документальним серіалом. Він включає ексклюзивну розмову з президентом Зеленським, а також унікальні кадри з передової. Як дистрибутор, ми завжди шукаємо можливість створення контенту найвищої якості, якого потребує наша аудиторія», — наголосила глобальна керівниця відділу закупівель та партнерства Blue Ant International Лілла Герст.

«Найважливіша історія нашого часу — як українці, представники вільного демократичного суспільства в сучасній Європі, згуртувалися, щоб захистити свою країну і національну ідентичність від іноземного агресора. Усі партнери погодилися, що документальна стрічка має розповідати її, показуючи справжні життя людей поза заголовками новин», — додала директорка з розвитку та копродукції FILM.UA Group Катерина Вишневська.

До створення проєкту були залучені декілька знімальних груп в Україні. Зйомки відбувалися в грудні, а вже в лютому вийдуть перші три епізоди. Серіал включає не лише розповіді звичайних українців, президента, представників уряду та військових, а й унікальні зйомки з особистих архівів та спеціально відзняті кадри.

«Ми мали дуже стислі терміни продакшену, і тому знайти правильних партнерів для створення проєкту було надзвичайно важливо. GTV Docs, FILM.UA та ZDF дозволили нам розповісти цю важливу історію, а Тільман Ремме, німецько-британський режисер з величезним досвідом у створенні фільмів з історії війн, відзначений багатьма нагородами, став ідеальним оповідачем», — зазначив СЕО та виконавчий продюсер у Tilt Media Кріс Гілтон.

«Цей проєкт не схожий на інші. Він розкриває страждання та натхненну рішучість українського народу — нації, яка об’єдналася, щоби протистояти військовому захопленню своєї країни. Я вдячний усім партнерам за атмосферу співпраці, а ZDF — за те, що став головним бродкастером», — сказав партнер і креативний директор GTV Docs Тільман Ремме.

Blue Ant International — це провідний світовий дистрибутор високоякісного креативного контенту, який залучає аудиторії по всьому світу та на багатьох платформах. Компанія пропонує повний спектр послуг для партнерських продакшенів та здійснює продажі у США, Великій Британії та Канаді. Лінійка преміум-контенту Blue Ant International має вже понад 5000 годин та постійно збільшується. Вона включає унікальні серіали та формати у п’яти ключових жанрах, зокрема розважальні та спеціалізовані документальні телефільми, документальні фільми на соціально важливу тематику, фільми для дітей та сім’ї, а також ігрові серіали. Blue Ant International також має одну з найбільших у світі колекцію природничо-історичного контенту у форматі 4K. Blue Ant International є підрозділом Blue Ant Media.  

Tilt Media — молода медіакомпанія, заснована досвідченим фахівцем медіаіндустрії Крісом Гілтоном. Компанія, що базується в Лос-Анджелесі та Австралії, шукає сміливі проєкти, чутливих режисерів та зацікавлену аудиторію. Tilt Media прагне до різноманітності форматів, сюжетів і талантів.

GTV Docs — високотехнологічна компанія в Лондоні, яка виробляє спеціалізовані документальні програми для глядачів у Північній Америці, Європі, Австралії та на Близькому Сході.

FILM.UA Group — найбільша у Східній Європі вертикально інтегрована група компаній у сфері кіно- і телепродакшна. Група займається розробкою, виробництвом, адаптацією, дистрибуцією та доставкою аудіовізуального контенту і надає повний спектр послуг.