В український прокат виходить біографічний фільм «Вітні. Я хочу танцювати з кимось»

//
824 переглядів

В українських кінотеатрах з 22 грудня виходить біографічний мюзикл про життя американської поп- і соулспівачки Вітні Г’юстон «Вітні. Я хочу танцювати з кимось» — через 10 років після її смерті.

Режисерка фільму Кейсі Леммонс вирішила показати життя співачки від перших сором’язливих кроків у хорі в Нью-Джерсі до моменту, коли вона збирала стадіони та отримала звання «Найкращий голос свого покоління». Глядачі зможуть дізнатися про злети та падіння Г’юстон у кар’єрі, депресії та наркозалежність.

Також творці байопіка розповідають про зруйнований шлюб співачки, складні стосунки з батьком, стосунки з донькою, яка померла за три роки після смерті матері (їй було лише 22 роки), та втрату голосу.

«Моя мрія — співати те, що я хочу. Бути такою, як захочу. І щоб мене слухали якнайбільше людей. Я не вмію співати як чорна чи як біла», — говорить Вітні у стрічці.

 

Г’юстон у фільмі зіграла Наомі Еккі, відома глядачам за роллю Янни у фільмі «Зоряні війни: Скайуокер. Сходження», що вийшов на екрани 2019 року.

Музичного продюсера співачки Клайва Девіса, якому вже 90 років, зіграв Стенлі Туччі («Диявол носить “Прада”»). Чоловіка співачки Боббі Брауна на екрані втілив Ештон Сандерс.

До створення фільму окрім Клайва Девіса (став співпродюсером байопіка) долучилися брат Гері та невістка Пет Г’юстони, завдяки яким глядачі зможуть дізнатися її достовірну історію

Сценаристом «Я хочу танцювати з кимось» став Ентоні Маккартен, який працював над стрічкою «Богемна рапсодія».

  • У 2012 році тіло легендарної співачки знайшли у ванній, за даними слідства, причинами смерті стали утоплення, атеросклеротична хвороба серця та вживання кокаїну. У висновку вказано, що смерть настала в результаті нещасного випадку.
  • Netflix покаже ще один документальний фільм про життя публічної особи. Цього разу ключовою фігурою стрічки стане ікона 90-х, зірка телесеріалу «Рятувальники Малібу», модель Playboy Памела Андерсон. Прем’єра запланована на 31 січня 2023 року.

Фото: кадр з фільму