Вийшов офіційний трейлер історичної драми режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко «Щедрик»

/
799 переглядів

В Україні 5 січня 2022 року на широкі екрани вийде історична драма «Щедрик» — стрічка про світло та морок, про надію та безвихідь, про загублені людські долі та згуртування перед обличчям війни.

Офіційний трейлер фільму на своєму YouTube-каналі кінокомпанія FILM.UA Group представила 15 грудня.

Історична драма «Щедрик» розповідає про долі трьох різних за національністю родин: українців, поляків та євреїв, яких об’єднало спільне горе — війна: на зміну репресивній машині СРСР приходить каральна система Третього Рейху. Три родини живуть під одним дахом і однаково відчувають утиски. У безвиході поневолення українська родина приймає до себе дітей, батьки яких стали жертвами окупантів, та самовіддано оберігає їх, наче власну донечку Ярославу. Дівчинка понад усе мріє примирити увесь світ завдяки українському «Щедрику», який намагаються стерти з її пам’яті. Та слова святкової пісні ведуть до світла у суцільному мороці німецького та радянського поневолення.

За словами режисерки, національну приналежність тієї чи іншої родини намагалися відтворити не лише візуально, а й ментально.

«Це різномовне кіно, і в цьому полягає основний сенс. Ми маємо поважати кожну культуру, кожну мову, бо це і є демократія», — розповідає режисерка стрічки Олеся Моргунець-Ісаєнко.

Для підкреслення розмаїтості культур, у фільмі звучать святкові пісні, притаманні кожній із представлених національностей, а також відтворено унікальні традиції святкування Різдва.

Українську родину зіграли актори Андрій Мостренко, Яна Корольова та Поліна Громова, німецьку пару — сімейне подружжя акторів Яніна Руденська та Якоб Вальзер. Також у фільмі з’являються відомі польські актори Мирослав Ганішевський та Йоанна Опозда, які втілили сімейство Калиновських, та Томаш Собчак, виконавець ролі Ісаака. Його дружиною в кадрі стала українська акторка Алла Бінєєва.

У фільмі також зіграли актори Володимир Кравчук, Віктор Жданов, Андрій Ісаєнко. В епізоді з’являється співачка Оксана Муха — заслужена артистка України, переможниця 9-го сезону вокального шоу «Голос країни».

Фільм створено компанією «Ама Віжн» у співпраці зі Stewopol за фінансової підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та інформаційної підтримки Державного агентства України з питань кіно.  Кінотеатральну дистрибуцію фільму проводить FILM.UA Distribution та Кіноманія.