Українська зоозахисна організація UAnimals запустила проєкт для дітей

416 переглядів

Зоозахисна організація UAnimals запустила проєкт UAnimals Kids, що покликаний популяризувати гуманістичні цінності серед дітей, а також залучити українську малечу до порятунку життів тварин.

В рамках проєкту зоозахисники, психологи та педагоги навчатимуть дітей коректному спілкуванню та взаємодії з тваринами для того, щоб звірі стали друзями малечі, а не загрозою, чи навпаки – жертвою.

Випадки жорстокого поводження дітей із тваринами все частіше попадають у мережу. UAnimals звернули на це увагу, тому організація хоче допомогти батькам пояснити, що тварини — це живі істоти, які люблять, переживають, прив’язуються, бояться, і яким також буває боляче.

Іванна Давиденко – психологиня, практикуюча спеціалістка, членкиня робочої групи НПА «Зміна клімату та психологічне здоров’я» зазначає, що діти в процесі дорослішання проходять різні стадії розвитку. Гра — це основний спосіб розуміння дітьми того, що і як відбувається в світі. Проте потрібно розуміти, що ігри можуть бути жорстокими. Дослідницький інтерес може призвести до зламаної іграшки, а якщо діло стосується тварини — до летального кінця.

«Наша задача, як дорослих, проводити червоні лінії між тим, що дозволено в таких іграх, а що ні, і пояснювати це дітям. Пояснювати різницю між живими і неживими істотами. Пояснювати, що тварини, навіть маленькі, мають відчуття. Власне, виховувати емпатію», – зазначає Іванна.

На сторінках UAnimals Kids в Instagram і Facebook будуть різні рекомендації від дитячої психологині, розвивальні вправи, проєкти ілюстраторів і педагогів, а також ініціативи, що допоможуть разом із дитиною рятувати життя. Проєкт має на меті виховати свідоме покоління дітей та підлітків із гуманним ставленням до тварин.