Підрив Каховської ГЕС: у соцмережах запустили флешмоб на підтримку людей, що евакуюються із тваринами, і пікети проти екоциду

1368 переглядів

У ніч проти 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС у Херсонській області. Через це різко піднявся рівень води у річці Дніпро, почало затоплювати села та селища на правобережжі. Людей і тварин уже евакуюють на більш безпечні території, проте вимушеним переселенцям із тваринами часто дуже складно знайти житло.

У зв’язку з цим благодійна організація UAnimals оголосила про запуск флешмобу #прихищуізтваринами.

«Якщо у вас є можливість тимчасово прихистити переселенців із тваринами, пишіть допис із хештегом #прихищуізтваринами та вказуйте, для скількох людей та тварин і в якому місті/селищі/селі маєте місце. Люди, яким потрібна допомога, зможуть побачити всі дописи за хештегом і сконтактувати з тими, хто пропонує прихисток», — розповіли в організації.

Також UAnimals оголосила збір коштів на евакуацію та допомогу тваринам, постраждалим від підриву росіянами дамби Каховської ГЕС.

Окрім цього, організація запускає хвилю одиночних пікетів «росія вбиває планету», адже через підрив дамби унікальна екосистема Херсонської області опинилася під загрозою, також можуть виникнути непередбачувані наслідки в районі Запорізької атомної електростанції.

Долучитися до участі в пікеті можуть мешканці будь-якого міста планети. Для цього потрібно:

  • намалювати плакат мовою країни свого перебування із текстом формату «росія підірвала Каховську ГЕС і знищує майбутнє планети. #StopEcocideUkraine»;
  • вийти з плакатом під орган державної чи місцевої влади у своєму місті;
  • викласти фото у соціальних мережах із хештегом #StopEcocideUkraine.

Якщо немає змоги вийти на пікет сьогодні, можна намалювати плакат, зробити з ним фото у будь-якій локації та викласти знімок у соціальних мережах.

Тим часом Міністерство внутрішніх справ України закликало мешканців Херсонської області під час евакуації не забувати про тварин.

«Врятуйте своїх улюбленців від підтоплення. Не залишайте тварин на ланцюгах чи у вольєрах/клітках. Бережіть себе, евакуюйтеся і дайте меншим друзям шанс на життя», — йдеться у повідомленні МВС.

У соцмережах стрімко поширюється відео, на якому поліцейський у Херсонській області допомагає прив’язаній собаці, яка не може сама втекти від високої води.

У ГО «Help Animals», що розмістила відео порятунку, запевнили, що наразі з собакою все добре.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений ГО «Help Animals»🐾 (@helpanimals_ks)

Фото: пресслужба МВС України