Легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила рекорд на змаганнях Діамантової ліги — 2023 у Рабаті, ще дві українки здобули «срібло»

2922 переглядів

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула перемогу на другому етапі Діамантової ліги в Рабаті (Марокко), встановивши рекорд зі стрибків у висоту.

Українка стрибнула на 2,01 метра, це найкращий результат сезону у світі. Попередній рекорд турніру в Рабаті — 1,97 метра — належав хорватській легкоатлетці Бланці Влашич.

Загалом у Рабаті виступали три українські спортсменки: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Юлія Левченко. Геращенко посіла друге місце, а Левченко — шосте.

Змагання зі стрибків розпочали з 1,81 метра (Магучіх не брала участь, Геращенко взяла висоту з першої спроби, Левченко — з другої), на наступній висоті — 1,87 метра — Левченко припинила участь у турнірі.

Висоту 1,91 метра Магучіх подолала з першої спроби, Геращенко — з третьої, для решти атлеток вона виявилася недосяжною. Тож у фінал вийшли дві українки, але Геращенко програла двобій вже на висоті 1,95 метра. Магучіх взяла висоту з другої спроби.

Після цього Магучіх подала заявку на висоту 2,01 метра — і з першої спроби подолала її. Встановивши рекорд, українка вирішила більше не стрибати.

Окрім цього, срібну медаль на етапі Діамантової ліги у Рабаті здобула українська легкоатлетка Марина-Бех Романчук, яка виступає у змаганнях зі стрибків у довжину та потрійного стрибка. На цьому турнірі вона змагалася у секторі для потрійного стрибка і посіла друге місце (14,65 метра), поступившись кубинці Леяніс Перес Ернандес, яка у другій спробі побила особистий рекорд і стала лідеркою світового сезону — 14,84 метра.

 

Фото: Marta Gorczynska: European Athletics