У Швейцарії після тривалої хвороби померла легендарна співачка Тіна Тернер

7310 переглядів

Королева рок-н-ролу, співачка Тіна Тернер померла на 84-му році життя.

Про це повідомив її представник, пише Sky News.

«Тіна Тернер, королева рок-н-ролу, мирно померла сьогодні у віці 83 років після тривалої хвороби у своєму будинку в Кюснахті поблизу Цюріху, Швейцарія», — йдеться у повідомленні.

Також інформація про смерть співачки з’явилася на її офіційній сторінці у Facebook.

«З великим сумом повідомляємо про смерть Тіни Тернер. Своєю музикою та безмежною пристрастю до життя вона зачарувала мільйони шанувальників у всьому світі та надихнула зірок майбутнього. Сьогодні ми прощаємося з дорогим другом, який залишив нам свою найбільшу роботу: свою музику. Усе наше щире співчуття її родині. Тіна, ми будемо тебе дуже сумувати», — написали представники співачки.

 

  • Тіна Тернер (справжнє ім’я — Анна Мей Буллок) почала кар’єру у 1950-х роках. Спочатку вона виступала у складі гурту Kings of Rhythm, потім одружилася з лідером гурту, блюзовим музикантом Айком Тернером, і вони почали виступати як дует Ike & Tina Turner. Наприкінці 1970-х Тіна Тернер пішла від чоловіка через його зловживання наркотиками та домашнє насильство. Співачка розпочала сольну кар’єру, і вже 1984 року її сингл What’s Love Got to Do With It? досяг першої сходинки в чарті Billboard Hot 100. Наступного року Тіна Тернер здобула одразу дві (з восьми) премії «Греммі».
  • За свою творчість вписана до «Зали слави рок-н-ролу», а також потрапила до Книги рекордів Гіннеса.

Фото: Peter Lindbergh